Om jag står i ett bås och spelar skivor, är jag DJ då?

I helgen var vi ute på ett av studentaken på campus. Det var inte första gången jag var där, tvärt om, det brukar bli ganska många gånger per termin som vi hamnar där för lägets skull och den billiga ölen. I fyllan brukar jag inte vara sådär superkräsen, så länge jag är i bra sällskap och det finns något att dansa till är jag rätt nöjd.

Dock har jag reagerat på att det bara är snubbar som är sådär coola och leker DJ som spelar där. Ofta är det mest bara SKIT som spelas (som i helgen då snubben vägrade spela annat än det som brukar passa på min fars hembrända ”Absolut Afferock”- skivor, dvs. mainstream rock från början av 70- talet) även fast vi var typ fem pers som dansade och hälften av tiden gick åt att önska låtar.

Hur som helst. Helgen alltså. Att först vara på en förfest när nån gång på gång satte igång typ alla låtar jag har tagit upp i måndagslåten till att möta den där inbitna 70- talsrockern som lekte DJ fick mig att bli mer än less. Jag blev less på att ingen tar tag i saken, så idag var jag på ett uppstartsmöte på puben. Alla som var intresserade att börja spela skivor var välkomna, så jag drog dit. Jag resonerade som så att det ger inte så mycket att bara sitta hemma och vara irriterad över hur jävlig världen är, plus att jag gång på gång insisterar på att jag är rätt bra på att välja bra musik. Såatte. Jag drog dit. Jag var ensam tjej där på uppstartsmötet och jag tror ingen blir direkt förvånad av det faktumet.

Många av snubbarna som satt där idag på uppstartsträffen sa att de gillade ganska mycket house och techno, och gärna av den lite tyngre sorten. Det kan jag också gilla, men om jag går på en studentkrog är det inte ofta jag och mina vänner är råtaggade på en helkväll med tung house. På nåt vis känns det ganska… grabbigt att spela och gilla tung house. Så frågan är, vad kommer jag spela? Jag kommer spela en jävla massa bra du inte ens själv visste att du gillade. Det du kan vara säker på är att jag kommer inte att spela nån sexistisk skit och kommer ha 50/50 kvinnliga och manliga artister. Så det så.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *