Måndagslåten/novell: ”Backseat love” – historien

ANDRA SIDAN ÄR NI KLARA?

(Ni svarar: ”JAJJAMENSAN FATTAS BARA)

MÅNDAGSLÅT, MÅNDAGSLÅT, MÅNDAGSLÅT!!!

YES BOX, nu är det dags igen för måndagslåten. Dagens hyllning är med artisten N.E.R.D och låten heter ”Backseat love”. Det är en låt som handlar om att ha sex i baksätet på en bil (vilka de allra flesta har förstått genom att läsa rubriken och översatt till svenska). Det är ju ofta mysigt och så, det där med sex. Ni vet, när det är på bådas villkor och det är jämlikt och bådas sexualitet värderas lika högt och blablabla. Nu kommer här en liten saga, eller kanske en novell om en så vill kalla det för det, om N.E.R.D’s kärlek i baksätet- historia. Jag kallar den:

Baksäteskärlek- historien.
Av och med Bruden feat. N.E.R.D

Det var en gång en kille som hette Nerd. En morgon vaknade Nerd, lite mer pilsk än vanligt. Han svepte ner morgonståndet i ett par alldeles för stora byxor, byxor med så kallat ”häng” som han lärt sig var moderna av grabbarna på gården. Längre bort såg han en varelse av det andra könet, det var en tjej. Tack vara Nerds eminenta luktsinne i både näsa och könsorgan kände han hennes väldoft på rätt långt avstånd. Han kände hur morgonståndet gjorde sig påminnt igen och funderade i tvåkommafem hundradelar efter något smart att säga till tjejen för att locka till sig hennes uppmärksamhet.
”HÄJ BÄBIS” Ropade Nerd.
Tjejen vände sig om, såg Nerds uppspärrade kåtögon och vände sig hastigt om igen. ”Vad fan ska jag göra” tänkte tjejen. ”Det där måste vara ett sånt där vidrigt snoppdjur mina vänner snackar om”. Hon vände sig om igen för att se ifall snoppdjuret, eller Nerd som han nu heter i den här novellen, hade fått upp ett annat spår och spungit efter någon annan. Men icke! Istället börjar han gå mot henne i rask takt. ”Helvete” tänkte tjejen och börjar rusa allt vad hon kan för undkomma snobbdj.. Nej, Nerd, men Nerd är snabbare. Tillslut kommer han ikapp henne och tar tag i hennes arm så hon inte kan komma undan.
”Du har något glittrande i ansiktet”, mumlar Nerd.
”Det är mina ögon, miffo”, svarar tjejen.
Med samma stadiga grepp, nu om handen istället för armen, börjar Nerd gå hem med sitt nyfunna byte. Tjejen märker att Nerd ser lite finurlig ut. Det hon inte vet att Nerd gillar det där med att överraska sina byten med finurliga saker. Dagens överraskning till dagens byte är extra spännande. Inte nog med att Nerd ska berätta för henne att han är hennes pappa, han ska dessutom visa henne ett baksäte i en bil där han har gömt överraskning nummer två. Det visar sig vara rocklegenden Slash från Guns N’ Roses som vilar så varsamt där i baksätet. Överväldigande! Nerd är så nöjd med sig själv. Nerd, tjejen och Slash sitter nu tillsammans i baksätet på den där bilen Nerd tidigare förvarat Slash i. Stämningen blir mer och mer obekväm för tjejen. Hon som egentligen bara tänkte gå och handla ägg har istället hamnar med snoppdjuret (och enligt Nerd, hennes far) Nerd och nån rockstjärna (utgångsdatum 1996) i baksätet på en trång fiat. Hon känner klaustrofobin krypa på allt mer och blir börjar kallsvettig.
”Pappa, det känns som att jag håller på att dö, jag har aldrig känns så här förut” Säger tjejen. ”Jag måste ut härifrån!”
Nerd klappar henne lite på huvudet.
”Jaja, bäbis, jag förstår hur du känner, men du är ju min bäbis, stanna här med mig!”
”NEJ, JAG MÅSTE UT HÄRIFRÅN” Skriker tjejen. ”JAG MÅSTE UUUUT”
”Men varför då?” Undrar Nerd medan tjejen desperat försöker greppa handtaget till dörren. Det går dåligt då hon sitter intrasslad i Slashs svarta krull till (köns)hår och Nerds ballongbyxor. Nerd börjar inse att det finns en himla massa krut i den här tjejen och om han inte agerar kommer hon nog hinna flyga sin kos innan han har fått det han vill. Strategiskt stänger han varsamsfullt fönstren medan tjejens skrik långsamt dör ut.
”Kan du känna kärleken vi ger varandra här?” Säger Nerd. ”Mycket bättre än Yoko och John, tycker du inte?” Säger Nerd. ”Kärlek…” Mumlar han vidare. ”I ett baksäte… Baksäteskärlek. Åh, jag har kommit på ett nytt ord. Baksäteskärlek. Baksäterkärlek. Baksäteskärlek. Sånt jäkla bra ord! Baksäteskärlek. Baksäteskärlek”.
Tillslut avslutar Nerd allas lidande med ett ”Yeah” och därmed är sagan slut-

-Vilket är bra då kan vi sjunga istället!

I was walking, down the street
Saw this girl, she smell so sweet
….Hey baby…
She start running, so I could chase
How they get them sapphires, in yo face
….Hey baby…

So we start walking, and holding hands
But she don’t know, that daddy got plans
I’m gon’ get her, in my car
In the backseat, show her a rock star

She said, ”I been hugged, and I been kissed
But ain’t no other boy, make me feel like this.”
….I know baby…
So then she starts screaming, and reaching for the door
”Daddy I ain’t never felt this before!”

Stay in the car, put the windows up
No seat belt, no need to buckle up
Emergency brakes, no need for the clutch
But wait…ah, don’t get a ticket girl!

[Chorus:]
Backseat love, backseat love
Backseat love, backseat love
Backseat love, backseat love
Backseat love, backseat love
Backseat love, backseat love
Backseat love, backseat love
Backseat love, backseat love
Backseat love, backseat…

Love, love, (backseat love) love, love (backseat love)
Love, love, (backseat love) love, love (backseat love)
Love, love, (backseat love) love, love (backseat love)
Love, love, (backseat love) love, love (backseat love)
Love, love, (backseat love) love, love (backseat love)
Love, love, (backseat love) love, love (backseat love)

1 kommentarer

 1. Dålig fart på bloggen nuförtiden, så här kommer ett förslag på måndagslåt.

  ”Så ta mig och håll mig hårt och visa vad du kan
  Var som helst och när som helst, jag vet att du är man”

  Vad sägs om den strofen? Döm ut!

  Ha det fint.
  /F

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *