Tomten? Här kommer ett brev till dig.

Ett öppet brev till tomten: 

Jag har ungefär sedan förra året funderat på vad jag önskar mig i julklapp. Med tanke på att det är julafton om lite mindre än en vecka är jag ju inte direkt ute i god tid, men jag tänker att jag ändå kan skriva till dig. Är det någon som kan utföra mirakel (dvs. flyga med ett gäng renar över hela jorden till alla världens barn under en natt exempelvis) är det nog du om någon som kan fixa min önskelista. Den ser ut så här:
– En slipmaskin (fast egentligen vill jag att kommunens egna Bostaden AB ska fixa en verktygspol)
– Ett gäng lägenheter (fast egentligen vill jag ju bara att Umeå Kommun ska sätta ner foten och göra något drastiskt eftersom det fortfarande, efter en hel termin, är extremt många studenter vid Umeå Universitet som inte har en bostad utan hyr studentrum i andrahand i två månaders- perioder. Eller för att säga som det faktiskt är, de är hemlösa. UMEÅ KOMMUN, MINA VÄNNER ÄR HEMLÖSA – FIXA FÖR FAN)
– Att PK- maffian tar över Sverige. Ja, att vara politiskt korrekt är inte ett skällsord, det är ett mål. Att konstant slänga ur sig ”roliga saker som jag tycker är roligt” är så dumt och idiotiskt då det handlar om att göra narr av verkliga människor och upprätthålla unkna stereotyper och bidra till en ökad smygrasism.
– Att alla idiotiska skolreformer knockas i tre delar á pepparkakor och jag får önska ett: ”dö ut – försvinn”
– Att jag får mitt knä fixat (Att jag inte ska behöva stå fyra månader i vårdkö för att kunna få mitt knä opererat så jag kan leva ett normalt liv och slippa ha så jävla ont. OBS! Det här handlar ju inte bara om mig utan om hela Sveriges vårdsystem såklart, men det förstår ni ju).

Eller. Är det så att Tomten inte har ett skit att göra med det här? Är det så att det inte funkar att hoppas på det bästa och bara vänta ut skiten?

Nej, det krävs att du tar ett par katrinplommon, dricker ett par glas vatten. Att du gör något aktivt för att försöka förändra den just nu jävligt ruttna situation vi sitter i. Att skriva en önskelista räcker inte. Nu är det dags att vi sparkar uppåt.

Det önskar jag mig i julklapp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *