Facebook har tagit ställning: feminism bör förbjudas och kvinnohat accepteras.

Internetsidan trettiotreanledningar.com blev igår blockad från facebook. Det gick inte längre att dela länken till sidan, då facebook ansåg att den innehöll material som bröt mot deras regler.

Jag tror inte det är någon som har någon form av genusstyrka på sina glasögon som inte har uppmärksammat det kvinnohat som cirkulerar i olika grupper. Jag tror heller inte att det är någon som inte har uppmärksammat att det är de kvinnohatiska grupperna som får ligga kvar, medan feministiska initiativ till grupper konstant blockeras och får varningar. Eftersom det här fenomenet faktiskt har blivit just ett fenomen och inte längre är ett undantag reagerar jag och andra väldigt starkt.

Det faktum att bilder som uppmuntrar till kvinnomisshandel, bilder som uppmanar till våldtäkt, bilder som visar medvetslösa kvinnor, bilder som är hatiska, finns kvar med motiveringar i stil med: ”Vi har granskat fotot som du anmält, men har bedömt att det inte bryter mot Facebooks gemenskapsregel om grov våldsskildring som omfattar att avbilda skada som tillförs någon eller något, hot mot den offentliga säkerheten eller stöld och vandalism”* är en katastrof.

Jag kan heller inte låta bli att undra vilka det är som sitter i gruppen som gör dessa bedömningar. Vad är det för syn på kvinnor ni har? Vad har ni för personlig relation till er mamma, syster, flickvän, kompis – när ni tycker att det är normalt att ha sex med henne (nummer 11 i listan) och att den här typen av innehåll får fortsätta att spridas med ovanstående motivering?

För trots allt, det är människor som sitter där bakom blåvita fasader. Det är sällan jag tycker synd om människor, det gör jag heller inte i det här fallet, men jag får onekligen en rejäl klump i hjärtat av hur ni missbrukar det inflytande ni har.

Det här är inte nån gnällig feministfitta i krogkön allt det här cirkulerar kring, det här är öppet hatiskt material mot hälften av världens befolkning. Det är dags att de ser det för vad det är och inte viftar bort det som ”något dom där feministerna håller på med”.

Ska vi anta att att det är ett gäng med jubelidioter som inte har en världsbild längre än vad näsan räcker som gör dessa bedömningar skulle jag vilja uppmana alla att för varje hatisk bild ni stöter på, anmäl! Någon gång måste dom ju reagera, dom små personerna bakom spakarna.

* Bilden jag anmälde hittade jag på en väns facebooksida  och bilden föreställde en kvinna, intryckt i ett hörn med ett skräckslaget ansiktsuttryck. I förgrunden visades en manlig profil med en knyten näve i fokus. Texten på bilden löd: ”Women deserve equal rights – and a left”. Nu när jag skulle länka till den har facebook tagit bort inlägget. Dock inte för bildens skull, utan för att hen likt det här inlägget var förbannad över att den typ av bild fick finnas kvar på diverse skämtsidor men inte 33 anledningar varför feminism behövs.

Hen kommenterar: Jag blir mörkrädd. Egentligen inte förvånad, men besviken. Ett av världens mäktigaste företag censurerar ett av världens viktigaste budskap.

Kawa skriver också väldigt bra om det här. Läs.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *