”Tjejligan” och öppet arkivs dolda tillgångar

Nu när det mesta är allmänt skit (jag talar såklart om kukmätartävlingen mellan Ryssland, EU och USA, jag talar om misshandeln och mordförsöket på feministerna i Malmö och jag talar såklart om det faktum att vi har en borgerlig regering som mest kissar i såren på den svenska befolkningen osv osv) så finns det ändå ljusglimtar i denna annars mörka tillvaro.

Än en gång har det varit åttonde mars, aka. internationella kvinnodagen och en bra sak som  följer med den lite smått hypade jippodagen är ju det faktum att man kan gräva i gömmorna efter lite göttiga kvinnoprogram.

Igår hittade jag ”Tjejerna gör uppror”, en serie i tre delar från 1977 om Asta, Liv, Kerstin och Tone. Fyra trettonåriga brudar som startar tjejligan, en grupp som ska kämpa mot kvinnoförtrycket och för en massa annat. Jag måste tipsa om deras öppningscermoni i andra avsnittet. Det är fantastiskt. Varje avsnitt är en halvtimme och jag har sista avsnittet kvar. Lyllos mig, men mer lyllos dig ifall du inte har sett något alls än.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *