Normalisering av rasism och dagens hjältar.

Det har varit en bra dag idag. För mig personligt, ja, men efter att ha skummat igenom diverse sociala medier (okej, bara facebook) så verkar det ha hänt en massa andra bra saker med. Som exempel det kaos som ska ha brutit ut på globala gymnasiet i Stockholm då SD blev fetblockerade av skolans elever och kunde helt enkelt inte komma in.

SDU:s förbundsorförande, Gustav något gjorde därefter det enda rätta och twittrade om händelsen:

”Demokratisk skandal! SDU blockerades på Globala gymnasiet och kom aldrig in på skolan. Polisen stod handfallen. Ett hot mot demokratin”. 

Jag tänker att det är det här som är demokrati, att man som medborgare har rätt att visa sitt mittnöje och demonstrera. Synd att SDU blev utsatt för den, jag förstår att de bedriver en antidemokratisk politik för att det ska slippa upprepas.

Jag kanske är lite efter, men här i Umeå blockerade ABF Umeåregionen ett par fascister som ville delta på en antirasistisk studiecirkel. Det är också värt ungefär en miljon eloger.

Som en facebookvän skrev, ”När normaliseringsprocessen av rasister går på högvarv är det skönt att ha dessa hjältar i samhället.”

Plus en på den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *