Det exotiska i att leva på en kvinnolön.

Kent Kullander jobbar på fackförbundet Vision i Linköping. De startade en genusblogg för ett par månader sen men fick inte den responsen de ville, så nu testar de något nytt. Det nya grejen för att uppmärksamma ojämlikhet är att denna Kent ska leva på en sk. kvinnolön. 

4021950

En kvinnolön är precis som en manslön förutom att den är lägre. Jag har alltid själv undrat hur det är att leva på en kvinnolön, så det är ju helt perfekt att Kent nu tar reda på det och bloggar om hur det här exotiska med en kvinnolön ter sig så att jag kan lära mig och sätta mig in i den situationen.

Det är ju självklart superbra att Kent vill uppmärksamma det helt jävla enorma löneglappet mellan män och kvinnor och det är ju självklart jättebra att de har startat en genusblogg. MEN.

Jag är ledsen att informera dig, Kent, om det faktum att det här är ingen nyhet. Kvinnor har slagit sig blåa för att ens få någon lön och sedan har vi kämpat vidare för att få lika lön för lika arbete som vad männen få. Du är lite mer än 100 år sent ute med det. Men, eftersom det inte händer något på den fronten pga. män tar fortfarande alldeles för stor plats i vårt samhälle så fortsätter vi och kämpar och skriker om det här. Hur som helst, nu har Kent insett att det här är problematiskt. Nej, det vet jag inte ifall han har. Kent har kommit på att det här kan ha ett nyhetsvärde och locka läsare till sin blogg, så därför ”offrar” han sig. Han som välbetalt man ska testa på det exotiska med att leva på en kvinnolön och dra av pengar som han sen får tillbaka.

Hur skulle det vara ifall de som nu driver denna genusblogg och ska genomföra det här ”experimentet” (ungefär som att det är nån himla kemilåda som precis har öppnats och nu ska Kent se hur mycket det smäller och ryker av att blanda ”kvinna” och ”lön” och ”verklighet”) skulle intervjua riktiga kvinnor med riktiga kvinnolöner och se vad de säger? Att kanske de som inte kan plocka fram 13% av sin lön i slutet av månaden får höras istället för Kent som tjänar 32.000?

Hur skulle det vara ifall Kent som är så otroligt medveten tog ett steg tillbaka och struntade i att göra parodi på en verklighet? Hur skulle det vara ifall jag som vit sminkade mig svart, gick ut på stan för att möta omvärlden och under tiden blogga om hur mycket rasism som jag tvingas ta emot? Nej, man gör inte så. Har man privilegier ska man banne mig inte smeta in dom i ansiktet på de som är underpriviligerade och har man privilegier måste man först börja med sig själv och kanske hålla käften ibland.

Men Kent, TACK så otroligt mycket över det tolkningsföreträde som du nu ska blogga om, snälla twittra lite om det också FÖR JAG KAN INTE FÅ NOG.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *