VD för grovt kritiserade BB Sophia kontrar med ”Ni är konservativa”.

Idag öppnar det en ny förlossningsavdelning i Stockholm, BB Sophia. Det är ju självklart toppenbra, det borde byggas och öppnas groteska mängder förlossningsavdelningar. Men, det är bara en liten bagatell i sammanhanget, experterna varnar om säkerheten. Ordföringen för Svensk förening för obstetrisk anestesi och intensivvård, Susanne Ledin Eriksson säger ”jag skulle inte rekommendera min dotter att föda där” och de som har gjort kvalitetetsutredningen skriver i sin rapport att de ”befarar att enstaka patienter kan komma att fara illa, eller till och med dö”.

Patientsäkerheten anses får låg på nystartade BB Sophia.
BB Sophia.

Alltså. Det är det alltså inte helt optimalt att föda på nya BB Sophia. De har kommit fram att lokalerna är dåliga, det är för medicinskt riskfyllt, det finns brister både i tillgången på intensivvård och att personalen helt enkelt inte har den kompetens som behövs.

BB Sophia är ett dotterbolag till Praktikertjänst AB. Jag skulle säga att det inte är en slump att BB Sophia är riktigt kass. Ifall BB Sophia faktiskt skulle ha den kompetens som behövs, den intensivvård som kan behövas och ha lokaler som lever upp till förlossningsavdelnings- måtten så tvivlar jag på att Praktikertjänst AB skulle vara riktigt nöjd. Det är ju dyrt! Det kostar ju pengar att ha en bra förlossningsavdelning! Och tro på fan att Praktikertjänst AB inte är råtaggade på att lägga ut dom pengarna, dom pengarna är ju mer najsiga att plocka ut i en liten sommarbonus, eller kanske investera i nya fastigheter. Att mammor och nyfödda barn dör, vad gör det om hundra år?!

Harald Almström
Det här är Harald Almström. VD:n.

Det finns en grej som är lite rolig i sammanhanget. Läkaren Harald Almström (OBS!!! Han är alltså VD för BB Sophia) säger det här om de som har kommit med kritik kring BB Sophia, (OBS, det här är faktiskt himla roligt):

– Många är konservativa och vill inte se möjligheterna med nya former av vård.

 

LOL.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *