No mister, keep your fittdeo to yourself.

Okej. Det är två personer som har tagit fram en intimdeodorant. Varför tycker jag att det här är så problematiskt? Förutom att jag känner hur min lilla fitty av automatik drar ihop sig och skrumpnar av tanken på parfym och kemikalier i paradiset så ser jag en hel del annan problematik också.

Untitled-2

Som vi var inne lite på igår så är det där patriarkatet en lurig en. Män har ju idag mer makt än vad kvinnor har, något som kvinnor är väl medvetna om. Fastän alla brudar kanske inte kallar sig för feminister så vill nog de allra flesta kunna påverka och leva utan en massa begränsningar pga. vår kön. Några vanliga sätt att skaffa sig makt som tjej är att göra killgrejer. Det är en större maktfaktor att umgås med killar eller män, det är en större maktfaktor att ha manliga egenskaper, att ”gå sin egen väg”, ha lite vassa armbågar och trampa ner på andra för att själv kunna klättra. Att vara pojkflicka är coolare än att vara tjejkille. ”Du gråter ju som en tjej” är ju något väldigt negativt och något som många har hört. Att bli respekterad av män är en viktig ingrediens, och eftersom det finns något som kallas den heterosexuella matrisen så är ett enkelt sätt att få respekten att spela på matrisen i sin helhet. Var kvinna, spela på din kvinnlighet, gör dig själv attraktiv så vinner du respekt hos män.

Män (i ett vänligt samarbete med kapitalismen) har kommit på olika sätt att kontrollera tjejer. När tjejer vet att det är den kvinnliga skönheten som ofta vinner respekt hos män så gör vi allt för att analysera männen för att se vad som ses som attraktivt. Män i sin tur hittar på en massa grejer som kvinnor ska känna att de behöver, i jakten på -skönhet-. Kapitalismen kommer in och utnyttjar kvinnors jakt på den ultimata skönheten och kommer med olika metoder för att kvinnor ska nå sitt mål, dvs. kommer med en massa produkter som vi ska köpa i jakten på snygghet.

Kvinnor i sin tur fungerar ju ungefär likadant. Vi vet att vi kan skaffa oss makt genom att, inte som män gör och samarbeta och klappa varandra på axeln, utan tvärt om. Stampa på systerskapet genom att, liksom män, utnyttja det faktum att kvinnor gör i stort sett allt för att få mäns respekt.

Det är två kvinnor som har utformat en intimdeo. EN INTIMDEO. En underlivsprodukt som inte ska fungera som smörjande, återfuktande, ph- balanserande som vanliga intimprodukter gör UTAN EN PRODUKT SOM SKA FÅ FITTY ATT LUKTA SMULTRON.

Jag trodde att alla vuxna människor hade insett att tjejer bajsar och fiser och det luktar skit, pga. det är bajs och bajsluft som kommer ut. På samma sätt som underliv luktar underliv PGA DET ÄR ETT UNDERLIV. Men nej. Dessa två tjejer har ”sett ett behov” av fittdeoderanten.

Jag tänker mig att det kanske är det här som skiljer oss åt. Vi alla tre må vara tjejer, men ser jag en tjej bekymra sig över att sin fitta luktar fitta så kontrar jag själv med ett ”det är ingen fara, det gör min med” för att det är det som underliv gör. Dessa tjejer å andra sidan tar fram en fittdeodorant så att tjejer aldrig någonsin kan känna sig nöjda med sig själv utan istället ska känna sig konstant misslyckade så att tjejer köper en muffeldeodorant. Herreminje, tacka vet jag systerskapet.

Isabelle Wahlf, Debatt, Fittdeo, Feminism
Det här är Isabelle Wahlf.

Jag skulle vilja tvinga typ alla att läsa den här krönikan av Isabelle Wahlf och så skulle jag vilja bajsa på Mats Gabrielson (riskkapitalist som vill investera i fittdeon).

2 kommentarer

  1. ”Män (i ett vänligt samarbete med kapitalismen) har kommit på olika sätt att kontrollera tjejer”

    asså! vill typ citera dig i partiprogrammet imorn :)))

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *