Blomberg: ”Nej, våldtäkterna på färjor är inte vårt fel”

NatashjaBlomberg_720

Det här är Natashja Blomberg. På www kallar hon sig för Lady Dahmer. Är det något som jag beundrar hos henne är det hennes förmåga att liksom kaxa, fast på ett bra sätt. Hon har inte så mycket bomullshandskar, utan det är mer liksom en käftsmäll direkt när det osar samhällsproblematik.

I kalla fakta på tv4 är det ett avsnitt som heter ”på laglöst vatten”. Där är det journalister som har grävt i säkerheten på olika partyfärjor och kommit fram till att den är rent utsagt skitdålig. Det är sån enorm fylla ombord på båtarna att misshandel och våldtäkt är vardagsmat. Nån form av högt uppsatt person, Vahur Ausmees, på Tallink Silja har därför kommit på ett sätt att råda bot på ett av problemen, våldtäkterna. Hans lösning är ”Att kvinnorna måste tänka på hur mycket de dricker. De vet vad det kan leda till”.

Varför jag inledde med Natashja Blomberg är för att hon har skrivit en krönika om det här uttalandet. Hon skriver bland annat:

Jag har ett förslag till personaldirektör Vahus: be männen tänka på hur mycket de dricker istället. Be männen tänka på var gränsen går. Våldtäkterna på färjorna har nämligen en sak gemensamt och det är att förövaren är en man och vi måste börja ta det på allvar.

Det är en mycket bra krönika. Jag tycker att du ska läsa den.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *