Dan före dopparedan

Dagens nyhet: Jimmie Ericsson missar premiären.

Numera är ju Jimmie Ericsson också kapten Ericsson, och det känns viktigare än någonsin att inte stressa fram nåt. Skellefteå behöver en frisk Jimmie, och själv är han nog inte speciellt sugen på att köra rehab efter långtidsskada. Han börjar trots allt närma sig en respektabel ålder och har haft jobbiga skador förut.

ooo

I skymundan av Jimmies skada kan vi notera att nationalsången slopas inför matcherna. Äntligen! Vem kom egentligen på idén att vi skulle ta några minuter inför varje match att påminna oss om vilket land som lagen kommer ifrån? För det är ju därför NHL – varifrån jag antar att tanken har kopierats – kör sina Star-Spangled Banner och O Canada, för att det är två olika länder som deltar.

I slutspelet ger nationalsången atmosfär, men det hade å andra sidan ett Dr Macdoo-medley också gjort i samma situation. I grundserien var den bara ivägen.

2 kommentarer

  1. I NHL är det ju som du säger två länder som deltar, men om jag inte tar miste så kör amerikanerna det även i MLB, NBA och NFL. Så jag tror inte de gör det enbart för att det är två länder som deltar, är nog snarare av ren tradition.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *