Dagen efter, dagen före

Och så kommer det ju bli ett tag framöver. Man har inte tid att älta en förlust, lika lite som att man har tid att sväva iväg efter en seger. Oscar Möller skulle suga på sitt hattrick i några timmar – imorgon är han nog hyfsat nollställd igen.

ooo

I den där C More-enkäten jag pratade om häromdagen ställdes också frågan om det spelas för många matcher i elitserien. 92% svarade nej, och det visar att hockeyn inte dras med fotbollens överbelastningsproblem i samma utsträckning. 55 matcher känns rätt lagom: det är tillräckligt för att ge oss regelbundna hockeydoser, men vi slipper den där värsta grundserielunken . Trepoängssystemet är bland det finaste vi har i vår kära elitserie. Dessutom slutar säsongen i någorlunda anständig tid – nej, juni är ingen hockeymånad.

ooo

En sista (jag lovar) referens till samma enkät: 31% av elitseriespelarna tycker att Luleå-Skellefteå är det hetaste mötet. Med tanke på att informanterna rimligtvis inte bestod av en tredjedel av spelare från de två lagen, så står det klart att morgondagens match inte bara är en regional, utan en nationell, angelägenhet. Klart att den klassiska rivaliteten inte finns till Luleå som till Björklöven, men det är under såna här säsonger, med båda lagen i toppen, som den byggs upp, eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *