Ner på jorden igen

Det var bara precis över en vecka sen som Anders Forsberg log nöjt och sa: ”Jag har nog aldrig varit med om att nolla en motståndare i skottstatistiken i en period.” Då hade Växjö inte mäktat med ett enda skott på mål under matchens första tjugo minuter.

Nu log han inte lika nöjt när han tvingades konstatera att det var Skellefteå som hade skjutit ett ynka skott i sista perioden. Hur det ens är möjligt med spelare som Bud Holloway, Oscar Möller, Joakim Lindström och, kanske framför allt, Viktor Arvidsson – som skjuter på allt som rör sig – är ju en gåta i sig.

ooo

Men eftersnacket handlade mest om två situationer – dels Anton Hedmans open-ice hit på Pontus Petterström, dels Joakim Lindströms roughing på Linus Klasen. Båda spelarna åkte på hjärnskakningar.

Presskonferensen gick till såhär:

När Anders Forsberg fick frågan om vad han ansåg om tacklingen av Anton Hedman på Pontus Petterström valde han att diplomatiskt avböja att svara genom att hänvisa till att domarna sköter det.

”Bulan”… Not so much. När han fick frågan om det upprepade han ett antal gånger att Joakim Lindströms hantering av Linus Klasen var ”ruskigt, ruskigt ful” och att Anton Hedmans tackling var juste. Sen utbröt en diskussion, som finns att läsa i separat artikel på huvudsidan.

Jag har inte sett nån av situationerna mer än på jumbotronen, men spontant känner jag att Hedman inte bröt någon regel när han fullföljde tacklingen mot Petterström. Lindström, å andra sidan, åkte ju ut för sin förseelse och det var väl rätt.

ooo

Mer än så hinner jag inte knappa ner här just nu. Vi kan väl konstatera att det är en annan sak, en annan sport, att spela jobbiga bortamatcher i Coop Arena än att leda med 5-0 på hemmaplan och allt bara rinner på. Och det är ju så det ska vara i en elitserie.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *