När går tåget?

Eller fortsätter det att stå still, med enstaka undantag som Alexander Steen? Pratar förstås om lockoutvärvningarna, om det kommer en invasion i paritet med 2004/2005 eller om klubbarna anser att det blir för dyrt.

För så är det ju: Skellefteå AIK kan hänvisa till principbeslutet att säga nej till korttidsvärvningar bäst de vill, men om fler lag än Modo börjar förstärka sina trupper med spelare av internationell klass så kommer man att titta över frågan.

Däremot får ju inte Lasse Johansson en större transferbudget bara för att övriga lag spenderar, och det är en viktig avvägning; klart att man inte ska riskera ett underskott bara för att hänga med i kapprustningen. Men räkna med att Lasse & Co noggrant undersöker vad en plats på tåget kostar om det börjar tuffa iväg.

ooo

För min del har jag redan slagit fast att jag helst ser att saker och ting förblir status quo. På frågan om elitserien borde följa allsvenskan och öppna för korttidskontrakt skrev jag tidigare under säsongen:
”Nja. Om vi hade fått en garanti att lockouten gäller säsongen ut hade de givetvis fått komma hit, som vilka andra spelare som helst. Nu är risken stor att lockouten blåses av mitt under brinnande säsong, och då har vi tolv splittrade lag som ska försöka samla ihop sig till ett slutspel.”

Lägg till den ekonomiska aspekten, och jag tror att det bästa för elitserien på lång sikt är att låta NHL-proffsen spela någon annanstans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *