En hyllning till Tomas Skogs

Det här med istid.

Igår hade jag ett intressant samtal med Tomas Skogs – samtal med honom är ofta intressanta, han pratar i mer än enstaviga klyschor och tar sig tid att prata på en stund  – och jag sa hur anmärkningsvärt det är att spelaren med mest istid igår, Fredrik Lindgren, spelade under 19 minuter.

Nu är matchtrupperna generellt större på hemmaplan, men statistiken visar tydligt vilka lag som är bredare och vilka som är tunnare: Timrå och Modo har två backar i toppen av istidsligan. Fredrik Lindgren kommer som förste SAIK:are på 32:a plats.

Och Skogs berättade om hur stor skillnad det är i Skellefteå jämfört med hans tidigare klubbar.
– Tidigare har man ju spelat i lag där man fått 25, 26 minuter och om man gör så tre gånger i veckan är det inte så kul att gå till träningen dagen efter match. När vi nu spelar på sju backar får vi bättre träningar med mer energi och en hård konkurrens i laget där alla måste prestera för att spela, och de som spelar vill hoppa upp ett backpar.

För att inte tala om att truppens sårbarhet för skador och avstängningar minskas massor.

ooo

Tycker Tomas Skogs har gjort en strålande inledning på säsongen och visat både defensiva – de visste vi om – och offensiva kvaliteter. Igår fick han en ny passningspoäng och han har varit upp och snurrat i anfallszon ett par gånger med fina passningar och bra skott.
– Helst skulle jag vilja ta för mig ännu mer offensivt, men om man är back gäller det att spela mycket powerplay och just nu är vårt första backpar i powerplay, Jocke och Bud, svåra att flytta på.

Anser att Skogs är klart underskattad som offensiv back och hoppas han får någon chans att spela powerplay. Enligt mig har han varit bäste back i inledningen och är en av Skellefteå AIK:s nyckelspelare.

1 kommentarer

  1. Pingback: Läktarcoachen – Forsberg 1-1 | Elithockeybloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *