Fokus på Andersson

Senaste gången det fanns en given Erik Andersson-ingång på en matchanalys var nog när han spelade första träningsmatchen mot Björklöven i sin nya klubb Skellefteå AIK. Då hade Green Devils ett par ord att säga om klubbytet och Andersson var den som hade allas blickar på sig.

Nu har jag en känsla av att jag kommer sitta på samma sätt imorgon kväll och läsa in tecken i Anderssons spel: varje tjuvsmäll är payback för gamla tiders skull, varje leende är ett hån. Så är det naturligtvis inte, men det är inte heller en match bland alla andra.

Uppenbarligen anser Erik Andersson att han har blivit orättvist behandlad i Linköping – även om han själv är alldeles för väluppfostrad och intelligent för att kasta ur sig några indignerade tirader om det – och jag skulle verkligen unna honom att få göra en bra match och vinna imorgon. Och – om en bloggare på jakt efter bra historier får drömma – göra segermålet med ett par minuter kvar…

ooo

Hockeymässigt tycker jag att Erik Andersson har höjt sig avsevärt när han kommit in i matchtempot, och har definitivt platsat bland de sju backarna på sistone (eller bland de fyra centrarna, som senast). Hans framtida medverkan hänger nog mest på Martin Ševc och Jonathan Ericsson – om inte de affärerna går i hamn så har jag inget emot att Andersson stannar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *