Seger – trots skadelistan

För en som tillbringade sina yngre år under det sena 90-talet i närheten av Karlstad kommer ”Färjestad (b)” alltid att ha ett skrämmande, mytologiskt skimmer över sig. Det gick inte att vinna där – åtminstone föreföll det mig så när jag behövde gå till skolan dagen efter att Färjestad hade krossat mitt Modo ännu en gång (det här var långt innan Skellefteå AIK gick upp i elitserien, så jag är ursäktad för att ha mina sympatier lite söderut).

Nu har Löfbergs Lila tappat lite av sin status som ointaglig borg, men det är inget ställe som man lättvindigt åker för att plocka upp poäng. Framför allt inte när man har en skadelista som ser ut såhär:

Jimmie Ericsson
Pierre-Edouard Bellemare
Oscar Möller
Pontus Petterström
John Klingberg
Petter Granberg

Plus en Ryan Vesce på ingående.

Så, allt sammantaget får man ändå säga att två poäng är en bedrift och då väljer jag ändå att fokusera på det positiva.

Men det finns förstås negativa aspekter – och de tänker jag utveckla i ett annat blogginlägg inom kort.

ooo

Stefan Steen var bara en dålig Joacim Eriksson-period ifrån att få hoppa in och göra sina första elitserieminuter. Det vill säga, rätt långt borta… Men även om Eriksson har hamnat i ett stim just nu så aviserade ju Anders Forsberg för mig för ett par veckor sen att Stefan Steen kommer att få matcher i vinter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *