Rivaliteten finns kvar

Jag fick en välformulerad kommentar på förra inlägget (det uppskattas alltid) där Ronerik ansåg att a) Skellefteå-HV71 inte är ett hatmöte och b) hat inte förbättrar ishockeyn.

Tyvärr kan jag inte hålla med på någon av punkterna.

Det är värt att poängtera att vi talar om hat i en hockeykontext. Det är inte samma sorts hat du känner mot dina barns mördare, och det är klart att hatmöte är en kvällstidningsomskrivning av ”match som innehåller lite mer känslor än en vanlig grundseriematch”.

Men under de där 60 minuterna är det hat likafullt. Och tycker jag att det är bättre underhållning när det brinner i huvudet på Martin Lundberg, eller när Per Ledin vill slå nån på käften, eller när Rhett Rakhshani inte bryr sig om att han är lång som en minigolfklubba och argsint pucklar på Johan Alm? Jo, jag gör ju det.

ooo

Och vad gäller rivaliteten mellan Skellefteå AIK och HV71 kan jag inte påstå att den har svalnat nämnvärt. Tvärtom var det här nog den bråkigaste och grinigaste hemmamatchen i år – och det var definitivt den roligaste. Matchen hade allt: det enda som fattades var väl lite spänning till slut.

ooo

Ni vet att jag älskar Bud Holloway (på ett strikt platonskt plan), men hans formsvacka är beklämmande att se. Tappar puckar till höger och vänster, och skotten går inte in. Och när vi ändå håller på: Ryan Vesce har inte direkt satt eld på stan sen han kom hit.

Tur att de har knappt ett dussin andra forwards att luta sig mot. Vet inte hur jag ska kunna välja mellan Erik Forssell (genuint förtjänt av sin utdelning), Oscar Möller, Joakim Lindström, Jimmie Ericsson, Melker Karlsson och Viktor Arvidsson, men det behöver jag ju inte. Då har jag inte ens nämnt fjärdekedjan med Pontus Petterström (rätt oväntad tvåmålskytt), Martin Lundberg och Adam Pettersson, som spelade bra åt båda hållen.

Nu har jag räknat upp hela laget, men det var en sån match.

ooo

Backsidan? Ingen går härifrån med underbetyg.

ooo

Kul scen i tredje perioden.

Elitseriedinousarien Per Ledin tjafsar med rookien Viktor Arvidsson vid en tekning i mittzon. Pucken släpps, Arvidsson och Petter Emanuelsson kontrar blixtsnabbt, Ledin hamnar på efterkälken och Skellefteå gör 5-2. Det nya och det gamla.

ooo

Oscar Lindberg missar nu landslagsdebuten, och det känns trist med tanke på att Lindberg är en av de som faktiskt vill spela turneringen. Men han lär få många fler chanser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *