Det nya blodet säger hej!

Som ni kunde läsa i det senaste inlägget så kommer Johannes inte längre hålla i Elithockeybloggen, då han gett sig av för plugg i Uppsala. Innan jag presenterar mig själv vill jag passa på att önska honom lycka till med sina studier och tacka för hjälpen med att komma igång.

Jag heter Leo Normark, är 20 år och född i Skellefteå. Jag är uppvuxen på det relativt lugna området Norrböle och har därför alltid haft nära till Ishallen. Ishockey började jag med som sexåring och spelade i Skellefteå AIK upp till 13-årsåldern då try-outen gallrade ut de som inte var tillräckligt villiga att satsa eller inte hade nog med talang. Jag föll nog på båda punkterna men spelade vidare i SK Lejon tills jag fick nog av att spela hockey, två år senare.

Jag hoppas och tror att jag ska kunna hålla bloggen flytande och jag ska försöka uppdatera den så ofta som möjligt. Huvudfokus kommer att ligga på vad som händer i och runt om AIK men jag kommer då och då att lyfta blicken för att se vad som händer i hockeyvärlden i övrigt.

Vi går en intressant serieavslutning till mötes med Skellefteå i toppen – ett Skellefteå som enligt många gjorde sin bästa match för säsongen borta mot Brynäs häromsistens.
2-6 stod det när hesa Fredrik ljöd för tredje gången i Läkerol Arena på lördagkvällen. Detta trots en ganska bra match från hemmalagets sida. AIK var helt enkelt för bra.
När AIK spelar med det tempo och stundtals utsökta passningsspel som visades upp mot Brynäs finns det inget lag i elitserien som slår dem.

Som de flesta säkert vet har Skellefteå haft en tuff höst på skadefronten och med spelare som Möller, Bellemare, Forssell och Granberg borta, ges mindre etablerade spelare utrymme. Unga spelare som Viktor Arvidsson och Oscar Sundqvist har fått visa vad de går för och lyckats bra.
Pontus Petterström, som normalt får mycket speltid i boxplay och annars brukar vistas i en checking line, har fått alltmer speltid på slutet (även i powerplay) och tagit vara på minuterna väl. Med 10 poäng på 9 matcher är han en av elitseriens hetaste spelare just nu och det säger en del om den breda trupp Anders Forsberg har till sitt förfogande. Att ha så många bra spelare som slåss om platserna bådar gott inför årets slutspel, inte minst med tanke på eventuella skador som man lätt drabbas av i slutet av säsongen. Fast vi får hålla tummarna för att Skellefteå uppfyllt sin skadekvot för säsongen.

Tack och godnatt!
/Leo Normark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *