Svårt att spela bra mot dåligt Växjö

Ikväll blev det vinst, men inte mycket mer. Pontus Petterström – som i och med sitt 0-1 mål gjorde sin tolfte poäng på elva matcher – var ändå inte särskilt nöjd med matchen. Något som var fullt förståeligt.
AIK ledde med 0-2 efter ganska så bra första period med skapligt tempo – men det är inte så lätt att hålla uppe tempot mot dåligt motstånd (i det här fallet Växjö). Skellefteå började spela allt slarvigare och bjöd Växjö på gratischanser. Gång på gång.

Jag tror att problemet har sin grund i hur motståndet spelar. AIK får helt enkelt för mycket tid. Anders Forsberg pekade inför den tredje perioden på just detta och berättade att det hade pratats i omklädningsrummet om att själva sätta tempot i matchen – men föga till hjälp. Växjö öppnade avslutningsperioden intensivt och fick, redan efter tio sekunder, med sig ett flytmål. 1-2 och det var match igen. Hemmalaget höll taktpinnen i stort sett hela den tredje perioden men inget mer mål kom.

Överlag en alldeles för dålig match av AIK men Växjö räcker ändå inte hela vägen. På lördag kommer det bjudas på andra bullar då serietvåan HV71 kommer till Skellefteå Kraft Arena.

Ses!
/Leo Normark

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *