3 poäng till ett AIK med vinnarflyt

Skellefteå AIK tog i afton sin 33:e poäng på 12 matcher. Dock utan att göra en särskilt övertygande match. Den här gången mot Modo. Det beror på ett underbart vinnarflyt. När man har för vana att vinna matcher så kommer trepoängarna på ett eller annat sätt. I det här fallet var det Oscar Lindbergs slumpmål som vände på matchen. Det enda lag som hittills (över de 12 senaste matcherna) straffat ett underpresterande AIK är Linköping.

Trots en generellt ganska trög match – som verkligen visade innebörden av ordet ”serielunk” – så vill jag lyfta fram en spelare som enligt mig får för lite uppmärksamhet: Adam Pettersson. Adam är en spelare som i väldigt tidig ålder utvecklade en fantastisk skridskoteknik, liksom klubbteknik. Vi har spelat en del tillsammans och han var då något av en stjärna. Adam har under årets elitseriesäsong spelat 42 matcher och har, inte minst på slutet, gått från klarhet till klarhet. Senast i lördagens seriefinal spelade han fram vad som utsågs till veckans snyggaste mål i elitserien. Trots sin fina teknik och bra spelsinne har Adam placerats i en fjärdekedja som ska fungera som checking line – och han gör det riktigt bra. En checking line som kommer att vara oerhört viktig i matchen på fredag då det bjuds på ett äkta norrlandsderby i Skellefteå Kraft Arena!

Can’t wait!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *