I morgon smäller det!

Skelelfteå AIK mot Luleå HF. Det enda riktiga norrlandsderbyt som elitserien har att bjuda på.  Somliga sörlänningar har fått för sig att AIK-Modo är ett norrlandsderby – men det skulle jag som bäst kalla för ett E4-derby. Nej, i morgon smäller det på riktigt.

AIK har säsongen 2012/13 vunnit två av tre inbördes möten mot norrbottningarna. En liten fördel – men inget man kan ha med i beräkningarna inför morgondagen. Luleå har spelat en väldigt defensiv hockey, som av många kallats ”lite tråkig”. Ser man till Luleås försvar så består det nästan enbart av stora, fysiska backar – bl. a. Pavel Skrbek som tidigare spelat för AIK.  De har å andra sidan släppt in minst antal mål den här säsongen så man skulle ljuga om man sade att de misslyckats med sin spelidé. AIK i sin tur, har gjort överlägset flest mål i elitserien och Luleå är det enda laget som släppt in färre.

Snart är det dags för träning och fler uppdateringar kommer efter det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *