Pirrigt!

Efter dagens ispass växlade jag några ord med AIK:s alltid lika energiska andratränare, Bert Robertsson.

Derby i morgon – hur känns det såhär dagen innan?

-Det är pirrigt! Jag tror det kommer att bli en match fylld av känslor – jag är förväntansfull, säger Robertsson. Hans ögon verkligen gnistrar och man ser att han talar från hjärtat.

Luleå är ett ganska defensivt lag medan ni är något mer offensiva i ert spel. Hur ser du på det?

-Det är inte så stor skillnad på lagen egentligen. Jag tror att Luleå vill vara offensiva och vi är ett lag som lägger stor vikt vid försvarsspelet också. Vi kan inte alltid räkna med att göra fem-sex mål och vinna på det.

De har ett gäng storvuxna backar. Hur ska ni ta er förbi dem?

-Genom att spela med fart och vara kreativa – hålla oss till vårt spel. Vi ska inte ändra på någonting. Modo och HV 71 har också stora, tunga backar.

Lika förväntansfull var min gamla klasskamrat, Johan Alm.

-Det ska bli kul! Det är speciellt sånna här matcher som min speltyp (stor och fysisk back) kommer till användning, säger Alm.

Du har spelat bättre och bättre på slutet – med större självförtroende med puck. Hur har det känts de senaste matcherna?

-Det har känts bra och som du säger så har mitt självförtroende vuxit under säsongen. Det kommer väl i och med att det defensiva spelet funkar – då kommer även spelet med puck. Jag har fått mer och mer speltid på slutet också så det är skönt att känna att man har förtroende.

Hur slutar matchen?

-Vi vinner med 3-1.

Målskyttar?

-Möller gör ett. Jag gör ett och Jimmie styr in en puck, säger Alm med ett brett leende.

Så Möller spelar i morgon?

-Det verkar så!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *