Videogranskningar & landslagsspelare

Hockeyligans domarchef Mikael Ahlström har gått ut med underbara nyheter. Efter det kommande landslagsuppehållet kommer en ny regel till elitserien. Ifall ett mål döms bort efter videogranskning måste domaren annonsera för publiken av vilken anledning målet ogiltigförklaras. Detta, med förhoppning om att ge publiken bättre förståelse för domslutet. Kanonbra!
Detta tillvägagångssätt används i NHL där domarna utrustats med mikrofon – i elitserien kommer speakern delge förklaringen till publiken till att börja med.

Som många säkert är medvetna om är den preliminära landslagstruppen till Oddset Hockey Games publicerad. I den finner man hela fem stycken Skellefteå AIK-spelare. Joacim Eriksson ska tillsammans med Luleås Johan Gustafsson (som gjorde en oerhört bra insats i fredagens derby) vakta Tre Kronor-kassen. Två unga målvakter med stor potential och båda är i sylvass form.
Från Skellefteå är även Niclas Burström, Joakim Lindström, Jimmie Ericsson och Oscar Lindberg uttagna.

Vi ska dock inte gå händelserna i förväg. I morgon spelar nämligen Skellefteå AIK mot Färjestad BK i Karlstad. Färjestad har vunnit sina fyra senaste matcher, allra senast på förlängning mot Frölunda i Scandinavium. AIK ställs alltså mot ett formstarkt lag som ligger trea i tabellen, åtta poäng efter just AIK som fortfarande leder serien trots strafförlusten mot Luleå. Kan bli en riktigt spännande match!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *