Lycka till Anders Forsberg!

I natt ägde sportvärldens största spektakel rum i New Orleans, Louisiana. Super Bowl höll på till strax före fem i morse – vilket resulterade i en ordentlig sovmorgon från min sida. Jag blev bokstavligt talat tagen på sängen när min far ringde och väckte mig med de dystra nyheterna: Anders Forsberg har fått sparken.

Det tog en stund för mig att ta in ordens verkliga betydelse och sedan ytterligare en stund att smälta det. Jag började läsa igenom bloggar och tidningar och över allt stod det klart och tydligt att Forsberg inte skulle få fortsätta.

Jag har sedan dess ringt till de tre som varit inblandade i morgonens möte gällande Forsbergs framtid i föreningen: Pär Nordlund, Lars Johansson och såklart Anders Forsberg själv. Nordlund och Johansson höll sig sedvanligt till pressmeddelandet i vilket de menar att deras huvudtränare gått bakom ryggen på dem då han delgett sina spelare att han var klar för en ny klubb. ”Han var inte 100% fokuserad på Skellefteå AIK.”

Personligen tycker jag att det är ett underligt sätt att se på det hela. Anders Forsberg kännetecknas med att konsekvent försöka vara så ärlig som möjligt. Något som det verkar som att alla utom just styrelseordförande och sportchefen ser som en styrka. Särskilt som Lasse Johanssons jobb till mångt och mycket verkar gå ut på att ljuga för journalister så länge som möjligt. Se bara till Ryan Vesces övergång där Fredrik Lindgren sagt att såvitt han förstod det var det klart att Vesce skulle lämna – varpå Johansson kommenterar:
-Ingenting är på gång.

Att sparka eller att, som Pär Nordlund ville uttrycka det, entlediga en så framgångsrik tränare i ett sådant här skede kan ju inte annat än frånta fokus från spelare i och med mediastormen som följer. Det är åtminstone min uppfattning av saken. Hur det hela kommer påverka laget i slutetappen av säsongen och i det slutspel som stundas är svårt att säga men oavsett om det blir guld eller inte hade Anders Forsberg förtjänat en chans till.

Kapitlet om Anders Forsberg och Skellefteå AIK har tyvärr nått sitt slut men än finns det oskrivna kapitel om ledaren och jag vill önska Forsberg all lycka i sin karriär oavsett var han hamnar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *