Man ska inte ropa hej…

Så drar elitserien igång igen. I kväll möts Rögle BK och Luleå HF i Ängelholm och den är den första elitseriematchen som spelas sedan den andra februari då ligan gjorde uppehåll för landslagsturnering. Oddset Hockey Games 2013 blev långt ifrån en höjdare ur svensk synpunkt. Inte en enda seger blev det för Tre Kronor och för de fem spelare från Skellefteå AIK som deltog i turneringen blev det heller ingen succé. Niclas Burström vann dock den interna poängligan (0+2) då han var den enda svensken som skrapade ihop två poäng.

Med nio matcher kvar att spela har Skellefteå AIK en övertygande serieledning med sju poängs marginal till tvåan HV71 men ”man ska inte ropa hej…”
De två nästkommande matcherna blir ingen lätt uppgift då AIK under sin bortaturné möter två av elitseriens bästa lag. I morgon tar man sig (med Hans Wallson i båset) an Linköpings HC. Senast de båda lagen möttes var det Linköping som plockade hem tre poäng efter att ha spelat 6-0 mot serieledarna.
Därefter följer en möjlig seriefinal i Jönköping om HV71 lyckas hålla sig kvar som tabelltvåa där de jagas av Färjestad, som endast ligger en poäng bakom.

Hur förändringarna på tränarsidan i AIK påverkat laget återstår att se men jag tror att, oavsett hur morgondagens match slutar, behövs det ett gäng matcher för att se om spelarna visar några tydliga tecken (positiva eller negativa).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *