Hög tid att vakna till liv, AIK.

Senast Skellefteå AIK gästade Linköpings HC i Cloetta Center så gick det minst sagt illa, som många säkert minns. Hemmalaget slog de svart-gula serieledarna med tennissiffror. AIK låg efter två perioder under med 4-0 och visade inte upp mycket till stolthet i slutperioden heller där de, i väntan på att matchen skulle ta slut, släppte in ytterligare två mål. Det var AIK:s första förlust på åtta matcher och jag tror att det var en bra väckarklocka för dem. AIK hade vunnit sju raka trots att de i vissa av matcherna presterat långt under sin fulla kapacitet och mot Linköping blev de straffade.

Jag skulle tro att kvällens match kommer bli tuff för AIK, inte minst med tanke på den aktuella tränarcirkusen. Linköpings HC är ett av elitseriens starkaste lag och i kväll har de fördel av hemmaplan. En förlust i kväll skulle kunna innebära att HV71 eller Färjestad knappar in på serieledningen och då en bortamatch mot HV71 väntar på torsdag kan det bli hett om öronen.

Det är hög tid för Jocke Lindström att vakna till liv igen och jag hoppas att uppehållet gjort susen. Vad som också är viktigt för Skellefteå AIK är att få sitt powerplay att fungera igen och man har har testat lite nya pp-foramtioner i veckan. Ifall detta kommer att bära frukt lär vi få se i kväll!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *