Dröm- eller mardrömsscenario?

Så sakteliga drar det ihop sig till semifinal. Tre lag är klara: Skellefteå AIK, Färjestad BK och Linköpings HC – men än så länge är det inte skrivet i sten vilka lag som kommer mötas.

Det mesta pekar mot att Luleå HF kniper den fjärde semifinalplatsen och i så fall får de möta FBK medan LHC tar sig an guldfavoriterna, Skellefteå AIK.

Än är det dock inte helt klart. Ifall Frölunda vinner i kväll, hemma mot Luleå, så har de båda lagen vunnit tre hemmamatcher var och det är långt ifrån omöjligt att Frölunda vinner den sjunde och avgörande matchen i Coop Arena. Man kan ju alltid hoppas!

Jag hoppas verkligen att Frölunda mäktar med denna bedrift. Delvis för att jag ser ett uttröttat Frölunda som en lättare semi-motståndare än LHC – men också för att jag är lite ”rädd” för Luleå. Det är säkert inte många som håller med mig, men jag har en känsla av att Luleå kan slå ut FBK i semin och ifall Skellefteå AIK går vinnande ur semin så ställs man mot sina ärkerivaler (i elitserien) i finalen.

Många tänker säkert: ”Vilken final det skulle bli!” eller ”Tänk att få besegra Lule-packet i finalen!” och visst är det så. Det skulle bjudas på oerhört mycket känslor. Kanske för mycket känslor. Båda lagen har varsitt SM-guld historiskt och det är det hetaste norrlandsderbyt elitserien har att bjuda på just nu. Men AIK har haft det lite kämpigt mot norrbottningarna i år och samtidigt som drömscenariot vore att hissa Le Mat-bucklan inför ett besegrat Luleå så är det inte långt till mardrömmen där rollerna är ombytta och Luleå är de som firar.

Detta är dock bara en magkänsla och inget mer. Jag har nog dåliga nerver för sånt här. Först och främst ska ju den sista kvartsfinalen spelas och den kan avgöras i kväll. Först efter ett avgörande där kan man helt lyfta blicken mot semifinal och därifrån är det ändå långt till finalen. Kom igen, Frölunda!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *