Petterström: ”Det får se ut hur det vill, bara vi vinner!”

För snart sju år sedan så var Pontus Petterström en av de spelare som tog upp Skellefteå AIK till elitserien. Två elitseriesäsonger senare lämnade han det svart-gula laget för att pröva lyckan i Linköpings HC.

När Skellefteå AIK, i kvartsfinalen 2009, firade Koskenkorvas avgörande mål som ändade säsongen för LHC stod Petterström på andra sidan.

-Jag tycker att vi gav dem den matchen så det sved ordentligt, sade ”Ponta” efter dagens träning.

Även när AIK mötte LHC i kvarten 2011 så spelade Petterström för Linköping.

-Även det året var det sju tighta matcher men Skellefteå var nog det bättre laget då så de vann rättvist den gången, menar Petteström.

I år är det tredje gången på fem år som Skellefteå AIK och Linköpings HC möts i slutspelet, men den här gången är Pontus Petterström tillbaka i den svart-gula uniformen.

-Det är ju en hel del spelare som jag känner igen och det ska bli fantastiskt kul att få spela match igen. Vi har ju haft ett ordentligt uppehåll nu och det är ju matcherna som är det roliga, inte träningen, tycker ”Ponta”.

Hade du hellre spelat några matcher till?

-Nja, det vet jag väl inte. Vi har ju några med lite skavanker så det är ju bra för dem med lite matchledigt.

Har du någon ”inside information” om LHC att dela med dig av till laget?

-Nej, de har ju bytt tränare sedan jag var där så att de kör nog lite annars. Sedan är det ju klart att man känner ju några av killarna och vet hur de tänker så det kan ju vara en fördel.

Vad har du för förväntningar på årets matchserie mot Linköping?

-Det kommer bli tuffa matcher och det är långt ifrån omöjligt att det går till en sjunde avgörande. Om det sedan blir fyra, fem, sex eller sju matcher kvittar. Det får se ut hur det vill, bara vi vinner!

ooo

När Petterström spelade i Skellefteå AIK förra vändan var han främst en energispelare. Han jobbade oerhört hårt både offensivt och defensivt men då och då blixtrade det till och man kunde skymta den spelskicklighet som då maskerades något av hans intensitet.

Efter sina fyra säsonger i Linköpingströjan har han återvänt till Skellefteå AIK som en ny spelare. En väldigt spelskicklig forward som – med ett ruskigt skott, kombinerat med energin, farten och det hårda jobbet från förr – har tagit en plats i AIK:s förstafemma. Petterström stod för 11 mål och 11 assist i årets grundserie och hade en plus/minus-statistik på +17. På fyra slutspelsmatcher mot Brynäs har han gjort 1 mål och 3 assist och ligger +5. Han är särskilt viktig i numerära underlägen och är enligt mig kanske elitseriens bästa box play-spelare.

Petterström visar så gott som alltid vägen – om det är genom att täcka skott, göra mål eller bara att ta det där extra skäret hemåt för att hinna ifatt sin markering – och är en otroligt viktig pjäs i Skellefteå AIK:s slutspelsframgångar. ”Det får se ut hur det vill, bara vi vinner!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *