Dråplig förlust i första semifinalen

Det blev alltså förlust i den första semifinalen. AIK tappade 2-0-ledning med en period kvar av ordinarie matchtid. Även om jag tycker att man slarvade mycket i tredje perioden och gav Linköping en del gratis, så är det ingen tvekan om vad som kommer vara kvällens snackis i Skellefteå…

…Domarna. De var dåliga, matchen igenom i stort sett. Vad man kunde trösta sig med var dock att de var ungefär lika dåliga åt båda håll. Friade på situationer som borde varit utvisning och vice versa.

De var lika dåliga åt båda håll ända fram till Sebastian Karlssons kvitteringsmål. Bud Holloway ska plocka ner en lobb från Daniel Rahimi men får aldrig chansen då Robin Figren sätter en knytnäve/klubbskaft i ansiktet på Bud som slutar spela och tar sig för ansiktet. Thomas ”Kuben” Andersson sätter pipan mot läpparna men blåser aldrig. Två sekunder senare står det 2-2.

Roger Melin sade på presskonferensen:

-Det är ju i spel fyra mot fem och det är väl rätt tufft att få en till utvisning på det sättet om de nu skulle tagit en utvisning. Så jag förstår varför han valde att fria. Om du förstår vad jag menar?

Ja, Roger. Vi förstår vad du menar men är det inte precis där som bristerna i den svenska domarkåren sitter? Man kompenserar för mycket. Det spelar ingen roll om man så spelar i tre mot fem. Är det utvisning så är det. I det här fallet så skilde det på fem mot tre för AIK eller ett baklängesmål. Just Linköping har dessutom tidigare under slutspelet haft samma sorts domslut med sig. I en match mot HV71 så spelade LHC fyra mot fem. En LHC-spelare slår av klubban på en HV-spelare och vänder sedan spelet snabbt. Då var det Lee Goren som dundrade in ett slagskott. Varför är det inte utvisning?
Åt andra hållet fanns det en liknande situation idag när Arlbrandt blir fälld i power play men utan åtgärd. Det är i alla fall ruskigt tråkigt när felaktiga domslut blir så avgörande.
ooo
Bud Holloway åkte ut på 2+10 för checking to the head och den är väl riktigt i sig. Holloway sätter ut armbågen en aning mot Hjalmarsson som sträcker sig efter pucken och kommer på så vis in med huvudet lågt. Hjalmarsson ser Holloway komma så någon avstängning lär det inte bli av det.
Nu har jag gnällt färdigt på domarna. 0-1 i matcher och AIK bör ta tillbaka hemmafördelen på lördag ifall man vill gå till final. Blir tufft!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *