Arvidsson och Klingberg matchhjältar

Det blev förlängning även i kväll men den här gången vann Skellefteå AIK som segrare. AIK tog tag i taktpinnen inledningsvis och man var det bättre laget. Detta till trots så var det LHC som tog ledningen, något turligt. Mattias Bäckman sköt för styrning och styrning blev det. Pucken gick via Erik Anderssons skridsko upp i krysset bakom Eriksson. Lite ironiskt med tanke på att Erik Andersson är inlånad från just Linköping.

2-0 kom genom Carl Söderberg i numerärt underläge (LHC:s femte mål i numerärt underläge i årets slutspel) och även detta mål kom lite dråpligt för Skellefteå AIK. Söderberg försökte spela över till Hjalmarsson men Erik Andersson bryter passningen. Pucken studsade då tillbaka till Carl Söderberg som utökade ledningen från bakom mål via ändan på Eriksson. Ironin slår till igen.

Oscar Lindberg reducerade senare i samma powerplay, också det lite smått lyckosamt. Lindberg skjuter först i stolpen men får via sargen tillbaka stolpreturen och nästa gång så satte han den rätt upp i nättaket.

Det skulle bli en riktig kämpaseger för AIK som trummade på och trummade på. Man kom ut hejdlöst bra i andra perioden och det krävdes att LHC skulle få ett powerplay innan de också kunde etablera lite spel. AIK gjorde mål efter att Christian Engstrand spelat pucken i rundeln från bakom eget mål och Martin Lundberg blev inknuffad i linköpingskeepern. Bud fångade upp pucken och spelade in till Möller som satte dit den i tom kasse. Det dömdes dock bort av domaren och jag hade velat ha en förklaring av domarteamet varför? LHC:s Daniel Grillfors trycker in Lundberg i Engstrand och jag förstår inte hur det ogiltigförklaras då, utan att någon blir utvisad.

Domarna var inte bra idag heller och idag kändes det som att det var till fördel för LHC. Det spelförande laget är ju vanligtvis det lag som får spela mest i powerplay men det är många gånger som man hade kunnat döma utvisning på de blå-vita.

Trots detta så bara tuggade och tuggade man i Skellefteå AIK. Man fick vänta länge på kvitteringen och för dem med nerver som mina så var det svettigt. 19:28 in i tredje så hade AIK tagit ut Eriksson och Viktor Arvidsson fångade upp en misslyckad rensning av Johannes Salomonsson. Arvidsson skottfintade först en gång och väntade tills Engstrand var skymd och slog sedan till. Oerhört högklassigt agerat av Arvidsson som tog Skellefteå AIK till förlängning.

John Klingberg var bra hela matchen så det var inte mer än rättvist att han sedan fick avgöra förlängningen med tjusigt förarbete från Joakim Lindström som spelade fram till avgörandet. Bra krigat av AIK som trots en del tuffa domslut (eller uteblivna domslut) och ett par oturliga mål emot sig ångade på och vann.

ooo

Jimmie Ericsson åkte på en smäll i den andra perioden som jag missade men den ledde i alla fall till att han missade återstoden av matchen. Förhoppningsvis ingenting som kommer att resultera i en längre frånvaro. En annan som lär vara lite öm är Bud Holloway som var hårt ansatt matchen igenom och han fick bland annat en ordentlig crosschecking av Magnus Johansson (utan åtgärd) som skickade in Bud i sargen med huvudet före.

En härlig seger att fira påsken med!
Glad påsk på er!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *