Sveriges bästa tredjekedja – slutspelets snyggaste mål – och klart för final!

Trots att 4-1 i matcher ser stort ut så har det varit en ruskigt tight semifinalserie. En semifinalserie som fick ett fantastiskt slut. Många kan berömmas men man kan inte använda sig av annat än superlativ när man talar om Skellefteå AIK:s tredjekedja!

Firma Emanuelsson, Lindberg och Karlsson fortsätter att övertyga, briljera och dominera och nu har de i stort sett egenhändigt tagit Skellefteå AIK till SM-final! De har avgjort de tre senaste matcherna och är Sveriges tveklöst bästa tredjekedja!

ooo

Petter Emanuelssons matchvinnande 2-1 var det snyggaste målet jag sett i årets slutspel. Det går inte med ord att framföra riktigt hur snyggt det var men här är ett försök. Melker Karlsson droppar innanför blålinjen till Emanuelsson som kommer med ruskig fart, stannar upp och drar tunnel på Jonas Almtorp som kommer rusandes (hoppas att korven smakade bättre än baklängesmålet). Emanuelsson ser att Engstrand kommer ut så 21-åringen lägger över på backhand och lyfter upp pucken i krysset.

Här kan ni se höjdpunkterna och räkna med att Emanuelssons kasse är med!

ooo

Jimmie Ericsson fick punktera med 3-1 och kaptenen gjorde en bättre match än vad man kunnat se på länge. Efter matchen fick Ericsson behandling länge och till slut iddes jag inte vänta på honom för en kommentar.

Det var ruskigt nära att mitt tips gick in! Jag tippade 4-1 här på bloggen och på sitt sätt hade jag rätt (4-1 i matcher). Pucken ville dock inte in! Holloway hade ett gäng chanser i slutminuten men bommade både en, två och tre gånger inför stående ovationer som aldrig tycktes ta slut efter matchen!

ooo

Finalplatsen är säkrad men spelarna var hyfsat lågmälda efteråt. Visst var det bra stämning men för att ha säkrat finalplatsen menar jag. Jag försökte trigga igång Oscar Lindberg men även fast det syntes att han var glad sade han erfaret:

-Det är klart att det känns bra men vi har ju som målsättning att vinna alltihop. Det är viktigt att vi inte svävar iväg!

Så sant som det är sagt. Det är viktigt att AIK inte blir nöjda men efter två raka finalförluster lär man inte ta något för givet.

ooo

Vill även passa på att gratulera Björklöven som ikväll inför 6002 åskådare (vanligtvis tar lillebror bara in 6000 😛 ) säkrade en plats i nästa säsongs Allsvenskan. Grymt kul och om ett par år kanske man kan hoppas på ett västerbottensderby i elitserien!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *