Luleå klara för final!

Så var det klart. Den av många så kallade ”drömfinalen” blir av. Luleå slog just ut Färjestad på förlängning och totalt vinner Luleå med 4-1 i matcher. Innan vi börjar prata om finalen vill jag bara säga: ”Vad händer med FBK?”

Färjestad hade den så kallade vinnarkulturen men det har ändå känts som att de saknat något sedan Jörgen Jönssons tid. Då hade de spelare som drev igång lagmaskinen Färjestad och alla gav verkligen allt. Det var då.

Nu känns det något oengagerat, viljelöst och bollklubben känns mätta. Mätta på framgång. Vad som händer med Färjestad BK i framtiden blir intressant att se.

ooo

Luleå alltså klara för final och lita på att det kommer bli känslor! Jag har sedan slutspelets början funderat på hur det skulle gå och man fick möta Luleå i final – och det har inte bara varit positiva utgångar som cirkulerat…

Visst skulle det bli folkfest – men ifall Luleå vinner då? Ett livslångt trauma för Skellefteå och luleborna kommer aldrig tystna. Hemskheter!

Nä, jag får försöka lägga dessa farhågor och negativa tankegångar åt sidan och istället försöka fundera på det positiva. Även om Luleå varit ett av de tuffare motstånden den här säsongen har Skellefteå AIK – som mot de flesta lag – positiv statistik.

3-2 i antal segrar med fördel Skellefteå AIK.

13 mål mot 10.

9 poäng mot 6 (totalt 15 utdelade).

Skellefteå AIK är Sveriges bästa hockeylag och får man bara stopp på Abbotbröderna, Persson och Klasen så borde SM-guldet vara inom räckhåll. Det enda som jag är lite rädd för är att alla dessa känslor som kommer vara inblandade kommer vara till nackdel för Skellefteå AIK och till fördel för Luleå – just på grund av att Skellefteå AIK (i mina ögon) spelar den bästa hockeyn.

ooo

Luleås Robin Jonsson blev avstängd efter en crosschecking i ansiktet på Per Åslund i semifinalseriens fjärde omgången. Dock så utfärdade disciplinnämnden (enligt mig) en feg avstäning. Istället för ett antal matcher så fick Jonsson ett datum på sin avstängning: 10 april. Detta innebär alltså att Jonsson enbart blir avstängd i en match och kommer att spela final mot Skellefteå AIK. Dåligt tycker jag med tanke på att Carl Söderberg, efter en liknande situation, fick sju matcher varav tre omvandlades till böter.

Mer snack om finalen lär det bli till veckan. På återseende!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *