Slutspelshuvudet vaknar till liv

Niklas Wikegård har på tv4:s hemsida en Vlog. Där sade han för några dagar sedan: ”Där dog slutspelet”, och jag förstår vad han menar. Det var samma sak mellan kvart och semi där Skellefteå AIK efter fyra raka segrar stod inför 10 dagars matchledighet. Nu blev man spellediga i sju dagar och den heta slutspelsintensiteten hinner svalna. Särskilt i södra Sverige tappar intresset för finalen i år. Elitseriens två nordligaste lag är de som gör upp om SM-guldet och för södra Sverige blir luckan något lång tror jag. Champions League-fotboll kommer emellan och man börjar fundera på annat.

Mitt fokus på finalen hade också hunnit svalna något – ända tills jag tog en lunch på stan med ett par vänner härom dagen. Det var gul-svart över allt. Skyltdockor med AIK-färgade damunderkläder, människor iförda svartgula halsdukar och i ett skyltfönster fanns ett helt Skellefteå AIK-altare med flaggor, bilder, puckar med mera. Det är som Klockare sade i en intervju: ”Det pratas hockey överallt”.

ooo

Det har pratats mycket om slutsålda matcher och biljetter som köps in i mängder för att sedan krängas vidare för det dubbla av webbaserade företag som livnär sig på just detta. Scum of the earth! Det är så vidrigt så man vill kräkas! Jag hoppas verkligen att man lyckas lösa detta på något vis till de senare finalmatcherna så att gedigna supportrar – som väntat i två timmar utanför Ingers kiosk för att få tag på biljetter – faktiskt kan få tag på biljetter. Det är de som förtjänar att se matcherna!

ooo

Martin Lundberg klar för tre nya år i Skellefteå AIK och jag ser ingen anledning till att någon av parterna skulle ha tvekat. Skellefteåsonen passar oerhört bra in i laget och det skulle inte förvåna mig om Lundberg en dag kommer bära ett C på bröstet!

ooo

Två dagar kvar nu och mitt slutspelshuvud börjar återigen vakna till liv. Skellefteå och Luleå i final! Kan ni tänka er? Man hade knappast kunnat hoppas på ett mer dramatiskt finalmöte! Inte nog med att det är derby. Båda lagen har ett SM-guld var sedan tidigare och nu ska det avgöras vilket lag som i framtiden kommer kunna kalla sig för storebror!

Jag tror att det kommer gå till sju matcher och jag tror att vi lär få se en och annan förlängning. 2-2 efter full tid börjar kännas uttjatat men å andra sidan så verkar AIK kunna hantera det.

Jag får rysningar bara jag tänker på hur det kommer se ut på lördag. Skellefteå Kraft Arena kommer att koka och jag hoppas att lagen lyckas tagga om till nedsläpp för i så fall lär vi få se en batalj av rang!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *