Laddat för final

Det var riktigt bra fart på träningen idag och det märks att finalen kryper allt närmre. Att hålla fokus över långa speluppehåll verkar inte vara något problem (längre) då Skellefteå AIK har samlat på sig en hel del erfarenhet från tidigare slutspel och två raka finalförluster.

När man hade blåst av träningen så hände något underligt. Något underligt som retade upp Bert Robertsson riktigt ordentligt. Materialar-Micke kom in med matchtröjorna åt spelarna och man började undra vad som skulle hända. Det hela visade sig vara ett media-jippo. Expressen skulle fota spelarna i sina matchtröjor och man släckte även ner i hallen. När lamporna slocknade så slog Robertsson stenhårt i sargen med klubban och lämnade sedan isen.

Jag kunde höra Robertsson mumla något om att man inte hade behövt ta det efter sista träningen innan match – särskilt efter ett så långt uppehåll. Robertsson var frustrerad och med all rätt. De har jobbat med att hålla spelarna avslappnade under speluppehållet och nu skulle man börja ställa in fokus på morgondagens sammandrabbning. Precis när spelarna behöver ha fokus på final så blev det istället fokus på en fotografering på is. En fotografering där dessutom inte samtliga spelare fick delta.

När fotograferingen var klar kom Robertsson ut på isen igen och han stannade kvar längst av alla. När jag sedan skulle ta en intervju hade han samlat sig. Vi pratade aldrig något om det och det kändes bäst att lämna ämnet oberört.

Som jag förstår det var det Lasse Johansson själv som gett klartecken åt Expressen att fota och varför skulle de inte ta chansen när den erbjuds.

ooo

Nåväl, positivt var i alla fall att det såg riktigt bra ut på isen och spelarna känns som att de har fokus på rätt ställe. Exempelvis Oscar Lindberg som ju har varit väldigt framgångsrik i årets slutspel och hyllats av såväl NHL-folk som svensk media har nu dessutom nominerats till Guldpucken. Detta verkar dock inte vara något som han tänker på allt för mycket. Han verkar snarare suga åt sig det positiva och fortsätta på den inslagna vägen.

Jag längtar till i morgon och jag är övertygad om att Luleå kommer bjuda upp till en rejäl kamp. Luleå ses ju på något vis som ”underdogs” och de lär vara ruskigt inspirerade av att vara i final. Jag både hoppas och tror att Skellefteå AIK kan svara och visa Luleå vart skåpet ska stå!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *