Glöm favoritskapet! Allt som räknas är guld!

Äntligen! Som man har väntat. Dagen är kommen och det är dags för årets SM-final att dra igång. Under det långa uppehållet har det spekulerats mycket om den stundande finalen och det är idag som spelarna sätts på prov – idag visar de vad de går för.

Jag har simulerat årets finaldrabbning mellan Skellefteå och Luleå ett otal gånger i mitt huvud. Jag har tidigare haft svårt att se hur något lag ska kunna besegra Skellefteå AIK i en matchserie om bäst av sju. Nu är det annorlunda.

Luleå har, på något vis, det perfekta laget för en skräll. Eller skräll kanske är hårt då de tagit sig till SM-final på samma villkor som Skellefteå. Vad jag menar är helt enkelt det att Skellefteå AIK stått som guldfavoriter sedan början av säsongen – och man har hittills levt upp till förväntningarna på ett strålande vis – men vad gör väl det?

Nu är det final och favoritskapet kan slänga sig i väggen känner jag. Ifall Luleå får känna sig som underdogs kommer de förmodligen vara extra laddade att hoppa upp och slå Skellefteå på nosen. Glöm favoritskapet! Glöm seriesegern! Allt som räknas nu är först till fyra segrar. Allt som räknas är guldet!

ooo

Det har klagats en del på några av Skellefteå AIK:s så kallade stjärnor, såsom Bud, Jimmie och Pierre (Jocke har hållit standard och ligger två i den interna poängligan i slutspelet). Nu är det vitalt att de reser sig! Inte som stjärnor utan som lagspelare – då kommer stjärnkvalitéerna att få utrymme eftersom. Möller är den som hållit högst standard av Skellefteå AIK:s stärnor genom hela slutspelet. Jag vill se mer av hans inställning – som när han jagade Figren hela vägen ner i kortplanket och delade ut en ordentlig propp. Bud visade goda intentioner i senaste matchen och även Jimmie och man får, som Skellefteåsupporter, hoppas att det går fortsatt uppåt.

Skellefteå AIK:s nittiotalister benämns ofta som ”ungtupparna” och jösses. De är som alla redan vet i fantastisk form och det kommer behövas även i finalen. Jag tog en intervju med Oscar Lindberg och han verkar vara samlad.

Här hittar ni intervjun

ooo

Några gamla bekantingar och experter har uttalat sig om vilka de tror vinner.

Här hittar ni vilka som vinner finalen enligt experterna

ooo

Nu taggar vi för match! Tredje gången gillt för Skellefteå AIK som har allt att förlora men också allt att vinna. Jag ser fram emot en oerhört tight finalserie mellan Sveriges två bästa lag och jag tror att det som minst går till sex matcher. Första matchen är känns oerhört viktig och den spelas i afton i Skellefteå Kraft Arena. Räkna med bra drag då Luleås klack med all sannolikhet fått sig ett gäng biljetter. Slaget om Norrland är igång!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *