Granberg om Hedman: ”Det är det enda han kan”

Det smällde rejält i SM-finalens andra omgång. Det var (inte helt oväntat) fullsatta läktare och ett ruskigt drag i Coop Arena och Luleå inledde oerhört starkt. Efter 2.35 gjorde Linus Persson 1-0 efter en fin passning från Cam Abbott och det kändes som att det skulle bli en lång kväll för Skellefteå AIK, inte minst då Granberg och Sevc fått varsin utvisning och Luleå fick en chans till utökad ledning serverad på silverfat i form av spel i fem mot tre i över en minut.

AIK gör dock ett riktigt bra numerärt underläge trots fortsatt anstormning från Luleå. Pontus Petterström täcker skott tre gånger om och till slut lyckas man rensa undan för att ta ett byte. När man väl ridit ut stormen så kom liksom vändpunkten i matchen. Viktor Arvidsson sticker iväg efter vänsterkanten, rundar sin back på sedvanligt vis och går ner i hörnet varifrån han hittar bladet på Emanuelsson som störtar mot mål. 1-1 och genast kändes det ljusare.

Arvidsson fick motta ett par rejäla smällar i matchens inledning och Luleåklacken ropade: ”Filmare! Filmare!” med förstärkningen efter den höga klubban igår i åtanke. Detta verkade dock snarare ge Arvidsson energi som kort efter sin framspelning till Emanuelsson stjäl pucken innanför egen blå och återigen sticker iväg. Den här gången blir han sopren mot Gustafsson och fintar först vänster, sedan höger, för att till sist gå till vänster och lyfta in en backhand bakom gårdagens målvaktsjätte som verkade ha krympt något till idag.

Jimmie Ericsson fick sätta dit AIK:s tredje mål, endast ett par minuter efter Arvidssons ledningsmål. Jimmie var bra hela matchen också tyckte jag vilket känns bra inför kommande matcher.

Möller var het men fick aldrig dit någon puck. han hade bland annat ett skott i stolpen i den andra perioden.

Vid AIK:s 4-1-mål var återigen Arvidsson inblandad. Melker Karlsson stod i position bakom mål och hittade därifrån av bladet på Arvidsson som försöker gå runt JG – men det var inte Arvidsson som gjorde målet. Pucken glider parallellt med mållinjen och Melker Karlsson lyckas stöta in pucken. Det blev snyggt ändå.

Linus Persson var framme igen vid Luleås reducering till 2-4 efter att det blivit stökigt framför Joacim Eriksson men fler mål än så lyckades inte Luleå göra. I den tredje perioden var det ombytta roller från gårdagens match där Luleå var de som anföll och Skellefteå AIK var de som slog sarg ut, gång på gång, tills klockan stod på 20:00 och matchen var slut.

Stark match av AIK och något slarvigt av Luleå men vi har 2-0 i matcher till västerbottningarna.

ooo

Petter Emanuelsson var bra som vanligt och han hade en dribblingsräd i den tredje perioden där han, trots att hans ena ben blir upphakat, tar sig hela vägen till mål och får ett avslut på JG. Skellefteå AIK:s GM Lasse Johansson stod bakom mig och han utbrast:

– Han är ju helt sanslös!

Petter Emanuelsson skrattade till när han fick höra det.

– Jaså sa han det? Jag vet inte riktigt vad som hände, det går så fort i dom där lägena men jag fick med mig pucken ganska bra. Jag fick väl inte riktigt till avslutet efteråt, sade Emanuelsson om situationen.

ooo

Jag vet inte om Anton Hedman fått order om att söka skada eller bara vara sig själv (samma lika kanske) men domarna får börja räkna skären han tar innan en tackling. I grundserien hade han haft ett antal charging-utvisningar på de tacklingar han gjorde idag. Bland annat en gång när han tog sats hela vägen från båset och ställde in siktet på Petter Granberg.

– Äh, sa Granberg och ryckte på axlarna. Det är det enda han kan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *