Luleås bästa match räcker inte till!

Alla är nog överens om att Luleå gjorde sin hittills bästa finalmatch mot Skellefteå AIK. Ändå räcker det inte hela vägen.

AIK blir långa stunder tillbakatryckta men det vill sig inte för Luleå. Niklas Olausson är kanske världens minst heta spelare just nu. Det bevisade han om inte annat i kväll när han låter Joacim Eriksson göra sitt livs räddning. Jag säger ”låter” därför att det helt enkelt ska vara mål! Ett hårdare skott eller bara någon decimeter högre hade resulterat i ett ledningsmål för Luleå.

Istället så får Eriksson hela hallen på fötter och innan periodens slut har istället AIK ledningen.

ooo

Luleås ledningsmål är inte mycket säga om. Ett klockrent direktskott som slinker under Erikssons plock. Sånt händer.

Kvitteringen är också en klockren direktslaggare – men det är ”Forres” stenhårda forecheck som ligger bakom målet. Han jagar ifatt Fransson, snor pucken, och skickar blint in pucken mot mål. Den hamnar hos Sevc som laddar från taket och dundrar in 1-1.

2-1 bygger också på hårt jobb. Arvidsson och Lindberg stressar ovan nämnde Olausson till att tappa puck i mittzon och sedan bär det av. Lite klapp-klapp à la Sovjet och en retur senare så kan glödhete Arvidsson skicka in matchavgörandet.

ooo

Inget lag har någonsin vänt ett 3-0-underläge. Det gör inte Luleå heller. AIK har haft ruskigt bra kontroll på alla tre matcher även om två av dem bara är uddamålsvinster. Jag hoppas nästan att Luleå kniper torsdagsmatchen så att AIK får ta hem guldet på hemmaplan inför sin fantastiska publik. Guld i Luleå vore ju något av ett antiklimax. Tur att det inte är så lång väg hem ifall att AIK skulle fixa det!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *