Robertsson: ”Drömmen om guldet driver oss”

 

Jag växlade några ord med Bert Robertsson på telefonen och jag passade på att fråga hur de arbetar med att hålla spelarnas känslor och tankar i styr, så att de inte driver iväg och tappar fokus.

– Något fokustapp har det aldrig varit frågan om från vår sida. Spelarna vet att det är först till fyra matcher. Tänka på guld har vi gjort hela säsongen och det är just drömmen om guldet som driver oss!

Alla är ju medvetna om statistiken och att inget lag har någonsin tidigare lyckats vända ett underläge med 3-0 i matcher. Hur påverkar det er?

– Vi har aldrig egentligen bedömt vårt läge efter siffror. Senast jag kollade så var det först till fyra segrar och vi är inte klara än.

En väldigt rörd Joacim Eriksson intervjuades i Kanal 5 (eller 9) och med närmare sex tusen studsande och sjungande åskådare känns ju det ganska naturligt.

– Ifall Jocke fällde en tår så var det nog för att han var rörd av den fantastiska stämningen, sade Robertsson och fortsatte:

– Det är svårt att inte bli tagen av det som händer runt omkring. Jag är övertygad om att spelarna, rent fysiskt, får en extra kick av publiken. Det är magiskt!

Det kan ju ha varit er sista hemmamatch för säsongen då jag antar att ni går för guldet på torsdag men det är ju fortfarande möjligt att det blir en tredje match på hemmaplan.

– Vårt fokus har alltid legat på nästa match men naturligtvis hade jag inte haft något emot att spela en till på hemmaplan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *