Äntligen SM-guld!

”Magiskt!”

”Fantastiskt!”

”Obeskrivligt!”

”Helt jävla underbart!”

Detta är bara några av de euforiska glädjeyttringar man fick när man frågade spelarna hur det kändes att ta SM-guld!

I kväll var det aldrig något snack om att Skellefteå AIK var de rättmätiga guldmedaljörerna. AIK besegrade Luleå med 4-0 i matcher och ironiskt nog blev slutresultatet i kvällens match 4-0 till AIK.

Om än spelarna var överlyckliga så var de flesta fåordiga. Den som bäst kunde sätta ord på det han kände var Pontus Petterström:

– Det är otroligt härligt! Vi hade liksom bestämt oss och det är så sjukt skönt att vi kommer ut och gör en så jävla bra match idag! Vi hade bestämt oss för att ta hem det i kväll och vi gjorde det! När vi gick upp i elitserien var det liksom lättnad blandat med glädje. Nu är det bara ren glädje!

Det mest rörande för mig var att se Bert Robertsson krama om Johan Alm som inte fick spela någon av finalmatcherna mot Luleå.

– Fan vad härlig du är! sa Robertsson till honom och man kunde verkligen se hur mycket det betydde för båda två – även fast Alm inte spelade på slutet.

Johan Alm är en av de många unga spelare som fostrats sedan barnsben i klubben och han hade svårt att ta in alltihop.

– När jag stod uppe på läktaren så kände jag inte så mycket men när jag kom ner till båset i slutminuterna så slog det mig. Jag har inte hunnit smälta det än men det kommer nog!

Hur firar ni?

– Jag har ingen aning! Jag vet bara att bussen går hemåt och sen vet jag inte!

Inget firande planerat alltså men räkna med att guldmedaljörerna kommer få ett mottagande i schtan, värdigt en mästare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *