Välkomna guldhjältar!

 

Kom nyss hem från Skellefteå Kraft Arena där de svenska mästarna välkomnades av ett euforiskt Skellefteå. Mitt ögonmått av folkmassor är inte nödvändigtvis en säker källa men jag skulle uppskatta det till 8-9 000 förväntansfulla fans som fick vänta i ungefär tre timmar på sitt älskade AIK.

Till slut hittade jag en väg in i pressfållan och jag hann snacka med några av spelarna. Mitt längsta samtal var med Martin Sevc. Jag törs inte citera exakt vad han sa men vi diskuterade i alla fall hans framtid i klubben. Han hade ingenting klart med någon klubb – däremot började han snacka om att landslaget hört av sig och hans agent arbetade med att reda ut trådarna kring hans nuvarande artistkontrakt. En svåröversatt dialog men glad var han såklart!

– It’s a great town where everybody knows hockey so this gold is special to me, because of this, sade Sevc och pekade mot fansen som fortfarande skanderade: ”SM-guld! SM-guld! SM-guld!”

Roligast var nog Pontus Petterström. Jag såg honom från sidan och lade märke till att han rakat sig.

Har du redan rakat dig?

– Jag hann bara ena sidan, säger Ponta samtidigt som han vänder sig mot mig och synliggör en betydligt skäggigare vänsterkind.

– Jag får ta den andra imorgon, säger han och ler!

En fantastisk stämning var det i alla fall med små fyrverkier och bengaler. Folk som stod på hustak och biltak och hoppade och sjöng. Makalöst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *