Inför Skellefteå-Örebro

Skellefteå tar emot nykomlingen Örebro i Skellefteå Kraft Arena. Ett Örebro som definitivt inte ska underskattas. Man har i inledningen av säsongen lyckats slå Färjestad på övertid och spelade därefter riktigt bra mot Leksand trots att man tappade den matchen.

Örebro ställer upp ett spännande lag där man blandar rutin med nytt och fräscht. Henrik Lundberg vaktar kassen och gör därmed SHL-debut. På backsidan har vi Skellefteå-bekantingar i föredetta kaptenen Christoffer Norgren samt Tomas Skoogs som var med och vann SM-guldet i våras. Även Örebros just nu poängbäste back Daniel Sondell har gjort två säsonger i Skellefteå då denne bland annat var med och spelade upp laget i SHL, dåvarande Elitserien.

Framåt ska Skellefteå frukta fjolårets poängligavinnare i Allsvenskan Jared Aulin som är en erkänt skicklig spelare offensivt, tagit sig till 50 poängsgränsen två säsonger i rad. En annan med offensiva kvaliter är Johan Wiklander som är livsfarlig kring buren, väldigt bra målskytt om flytet är med honom.

Sen har jag, som jag så ofta har, en personlig favorit. I just Örebro så är det kontroversielle Conny Strömberg. Conny besitter ett fantastiskt spelsinne och ser isen som ingen annan. Denne har nyligen släppt en självbiografi där Conny säger att hockey inte är hans enda talang utan att när det kommer till fotboll så hade Conny utan problem gjort 17 mål i La Liga, Spanien. Kuriosa kring Conny Strömberg är bara en googling bort, ytterst intressant spelare och person.

När det kommer till Skellefteå så värmde man enligt uppgift med hela 30 man på morgonen och mest troligt så är laget väldigt likt det som ställts upp de två första omgångarna. Sagt sen tidigare är att Möller och Ericsson står över även omgång tre och om någonting ändras så slänger jag in en uppdatering.

Inför så känns det som att Skellefteå ska vara numret större än Örebro men man måste som alltid kliva in och göra jobbet. Öppnar Skellefteå med det tempot som man är kända för att öppna med på hemmaplan så ska Örebro ha svårt att stå emot.

Jacob

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *