Inför Skellefteå-AIK

Tredje matchen på en vecka för Skellefteå som nu tar emot AIK på hemmais. Skönt att få en till hemmamatch efter förlusten mot Örebro i torsdags och jag är helt säker att vi kommer att få se ett extremt laddat Skellefteå, sugna på revansch.

Bortalaget har förnyat på backsidan där man bland annat plockat in  Derek Joslin från Nordamerika. Spelare med över 100 NHL-matcher som ska vara med och producera framåt. En annan profil i bortalagets backuppsättning är tuffe Fredrik Svensson som är tillbaka i AIK efter att ha testat lyckan i Luleå förra året.

Annars känns laget relativt likt fjolårets. Man har fått behålla viktiga stöttepelare som Patric Blomdahl och målvakten Daniel Larsson samtidigt som det finns många spelare som kan ta ett extra kliv i år. Jag pratar om Oscar och Victor Ahlström samt 20-årige Mattias Janmark som gjorde 30 poäng förra säsongen. Den sistnämnde kan komma att spela en viktig roll i AIKs offensiv och fick bland annat med sig tre mål och en assist från premiärmatchen. Förväntningar ligger även på Mark Hurtubise som varit en pålitlig poängplockare i Allsvenskan men såhär långt står nollad i protokollet.

AIK har ännu inte vunnit den här säsongen och man har garanterat pratat om att redan nu sätta stopp för den negativa trenden. Kommer bli en fartfylld match och när Patric Blomdahl finns på isen så blir det alltid mycket känslor. Blomdahl som spelar tufft och är en erkänd retsticka brukar kunna locka fram glöden i folk. Härligt.

I Skellefteå så talas det om att Oscar Möller debuterar, viktig influens i det offensiva spelet. Enligt norran som fanns på plats idag under träning så matchas Möller tillsammans med Holloway och Bellemare, nya konstellationer i hemmalaget alltså.

Viktig match mentalt för båda lagen.

Jacob

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *