Inför Modo-Skellefteå

Skellefteå åker idag till Örnsköldsvik och Fjällräven Center för att möta Modo i veckans första match utav tre. Ett Modo som tränas av föredetta Skellefteå-tränaren Anders Forsberg och som fick se sig besegrade av just Skellefteå under försäsongen i en övertygande 5-1 match.

Modo har inte imponerat så här långt och man ligger i dagsläget näst sist i SHL. Olikt Modo som i veckan förstärkte backsidan i hopp om att vända på steken.

Man har valt att satsa på en ung målvaktsduo i 20-åringarna Linus Ullmark och Anton Forsberg. Båda har stått ungefär lika mycket och det är ju något som Anders Forsberg brukar kunna förespråka, gjorde likadant stundtals i Skellefteå. Den senare stod senast i vinstmatchen mot Örebro och min gissning är att denne står även mot Skellefteå.

I veckan så förstärkte man alltså bakåt med två riktiga klasspelare när man fick tillbaka  Kyle Cumiskey, publikfavorit från förra året samt finske stjärnbacken Anssi Salmela. Båda är fantastiska värvningar som kommer att göra Modo gott på alla sätt. Sen tidigare så har man en okej backuppsättning där de mest intressanta namnen är Richie Regehr och 18-årige Robert Hägg som spelar otroligt moget för sin ålder.

Framåt så har man på pappret en av SHLs bästa uppsättningar med flera stora namn. Inför säsongen så presenterade man stolt T.J Hensick och Jeff Tambellini som skulle ta Modos offensiv till nya höjder. Istället så har importerna stått för två poäng var på nio spelade omgångar, långt ifrån godkänt med tanke på vad Modo betalar.

Laget leds av 35-årige Samuel Påhlsson som tillsammans med Per-Åge Skröder måste ta sitt ansvar och med sin rutin få Modo på fötter igen. Nu får man tillbaka Mattias Ritola som förhoppningsvis kommer att bli en positiv injektion i laget.

Den starkast lysande stjärnan i Modo just nu är blott 18-årige Gustav Possler som gjort sju mål på dom inledande nio omgångarna. Återstår att se om talangen kan hålla uppe sin poängproduktion som just nu håller hög klass. Kommer nog komma att bli högaktuell för en JVM-plats.

På pappret så tycker jag att Modo har en av SHLs allra starkaste trupper och med den spetskompetens man besitter så ska man inte ligga i botten av tabellen. När man läser upp truppen högt för sig själv så blir man närmast chockad vilken underprestation man stått för så här långt och kanske är det Anders Forsberg som måste ifrågasättas?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *