Ny hektisk vecka

Dags för tre nya matcher i veckan. Modo, HV71 och Leksand står för motståndet där speldagarna är tisdag (b), torsdag (h) och lördag (b). 

Efter lördagens seger mot Linköping så ryckte man litegrann i toppen och som serieledare har man nu med sina 21 poäng ett försprång på tvåan Luleå som har 16 poäng.

Sett till motstånd och form så är min känsla att Skellefteå når 30 poäng innan söndag. (Leksand, Modo och HV71 är de tre lagen från botten i kronologisk ordning.)

HV71 och Modo har minst sagt underpresterat och det var inte igår HV71 låg sist efter nio spelade omgångar.

Läget i Skellefteå

Mest troligt så saknas Erik Forssell i kvällens möte mot Modo men ska enligt uppgift må bättre och kan finnas tillgänglig senare i veckan.

Henrik Karlsson gick av senast mot Linköping och misstankarna säger kramp då denne gick av just på grund av det under försässongsspelet men varken läkare Karin Granberg eller Henrik Karlsson vill kommentera.

Skellefteå börjar sitta i en rävsax när det kommer till att man i dagsläget har tre målvakter, ska bli intressant att se hur snart det kommer en lösning. Ingen vill vara tredjemålvakt och jag är helt säker att det inte heller finns något intresse i att alternera som andremålvakt bakom vad som verkar vara den uttalade förstamålvakten Henrik Karlsson.

Min gissning är att Stefan Steen snart kommer att bli utlånad av politiska skäl. 20-åringen måste stå matcher och Steen har visat under försässongen och mot AIK att han ska vara med och tävla på SHL-nivå.

Jacob

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *