Några tankar om HV71 och Johan Davidsson

HV71 lyckas slå Linköping hemma ikväll och på nått sätt känner jag spontant att det känns lite skönt. Äntligen. Hoppas innerligt att Jönköpingslaget lyckas bryta den negativa trend man följt nu ett tag.

Läste därefter på twitter att Johan Davidsson skymtades i bild ståendes i HV71s bås under matchen. Vilken hjälte, Johan Davidsson. Den naturlige ledaren och pådrivaren som HV71 saknat. Lagets kapten och store profil kliver fram när det verkligen behövs och när laget möter motgångar.

FEL.

Vart har du varit Johan Davidsson? Laget ligger SIST i SHL efter 14 omgångar. Kaptenen har inte spelat en match så här långt på grund av en knäskada och sägs ikväll, för första gången den här säsongen, träda in i båset.

Davidsson har gjort 776 SHL-matcher för klubben, varit lagkapten sen 2002. Vunnit åtaliga priser och varit en profil för HV71 så länge jag kan minnas. Det är Johan Davidssons skyldighet som kapten och profil att befinna sig i båset varje match så länge han inte kan spela.

Fick ont i hela kroppen när jag såg honom hyllas i sociala medier efter att jag på frågan om Davidsson inte varit i båset förrän matchen mot Linköping fick jag svaret nedan.

@jakan111 @UffeBodin Nej, det har han inte! Sponsorerna tvingade mer eller mindre fram det…”

Sorgligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *