Intervju med Pär Lindholm

Jag fick ett kort snack med allsvenska stjärnskottet Pär Lindholm om fjolåret, knäskadan och den fantastiska inledningen av den här säsongen.

Säsongen 2011/2012 slet Lindholm sitt korsband i en kvalmatch med Sundsvall som då krigade för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Knäskadan var allvarlig och vägen tillbaka efter skador är alltid lång men Pär blev ett exempel på att ödmjukhet och vilja väger tungt och att man kan komma tillbaka ännu starkare.

Pär var vid skadetillfället utlånad från Skellefteå AIK och var under sina två säsonger i Sundsvall en viktig spelare för klubben där han bland annat gjorde det avgörande målet när laget säkrade det allsvenska kontraktet säsongen innan.

– Tiden i Sundsvall var bra för mig, det var första åren med seniorhockey och jag utvecklade det mesta i mitt spel, inte minst det defensiva spelet.

Efter att Sundsvall inte klarade av att säkra det Allsvenska kontraktet under kvalet så valde Pär att flytta närmare hem för att rehabilitera skadan. Det blev då att skriva på för Piteå i division 1 och målet var att få träna och spela så mycket som möjligt för att snabbt läka och träna upp musklerna kring knät.

– Ja, med tanke på att jag rehabiliterade knät tillsammans med Claes-Göran Sundell så kändes det tryggt att vara nära Skellefteå. Piteå är en seriös klubb där jag fick mycket speltid, jag är väldigt nöjd att jag valde att spela där.

Vägen tillbaka efter en knäskada är alltid lång och det ligger hårt arbete bakom en rehabilitering som inte är det roligaste man kan göra som hockeyspelare.

– Läkarna var snabba med att säga att det förmodligen inte skulle vara någon fara med hockeykarriären. Klart man blev besviken av att det var en så pass allvarlig skada men det var bara att bita i det sura äpplet och kriga sig tillbaka.

Fjolårssäsongen blev en viktig värdemätare för Pär som noterades för 20 poäng på 26 matcher i grundserien och sedan 16 poäng på 17 matcher i allettan samtidigt som han blev starkare och starkare. Pär trivdes bra i Piteå men allsvenskan var alltid målet.

– Med tanke på att jag hade intresse från allsvenska klubbar ganska direkt efter säsongen i Piteå så var det till Allsvenskan jag ville. Ifall det inte hade blivit Allsvenskan så hade jag inte stängt några dörrar för Piteå.

Den här säsongen så blev det alltså återigen allsvenskan och Karlskrona för Lindholm.

– Det var några allsvenska klubbar som visade intresse men när Karlskrona hörde av sig gick det väldigt fort att bestämma sig. Mest på grund av att det är en klubb som vill framåt och jag vill gärna vara med på den satsningen Karlskrona gör.

På 14 spelade matcher har Pär noterats för 14 poäng och han spelar tillsammans med Alexander Bergström som just nu leder Allsvenskans poängliga, mycket tack vare Lindholm.

– Målsättningen var att ta plats i laget. Jag var själv lite osäker på vart jag stod i ett allsvenskt lag, men så klart hoppades jag på mycket speltid vilket jag även har fått så här långt.

Pär Lindholm har varit ett namn på mångas läppar i inledningen av Allsvenskan.

– Jag hade inte väntat mig den här starten, men jag är väldigt glad att både jag och laget har startat så pass starkt.

Pär är nu helt frisk och spelar utan specialskydd. Succén i Allsvenskan ser ut att hålla i sig och det finns ambitioner.

– Jag vill spela i högre serier men jag tar det som det kommer och ska göra allt för att bli bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *