Inför Luleå-Skellefteå

Återigen dags för norrlandsderby. Säsongens andra och Skellefteå åker upp till Norrbotten för att möta formstarka Luleå.

Luleå känns generellt som ett bättre lag än laget man ställde i finalspelet i fjol. Linus Klasen han hittat en ny topp och Daniel Rautio har minst sagt imponerat mellan stolparna. Mycket förvånad att Rautio inte fick en spade i landslagstruppen.

Någon som däremot fick en landslagsspade var Skellefteås målvakt Henrik Karlsson som i mina ögon inte alls har imponerat i säsongsinledningen. Jag förväntar mig mer från Karlsson som nu har mycket att bevisa.

Samtidigt som Luleå toppat formen så känns det som att Skellefteå leder serien trots att man gått på halvfart så här långt. Gnistan har inte alltid funnits där men man har plockat fram den när den har behövts, man har lunkat sig fram och gjort det man behövt men jag är övertygad om att det finns mer att plocka fram.

Det blir en ytterst intressant drabbning ikväll, mycket prestige.

Inget av lagen kommer ge bort någonting gratis och jag hoppas Skellefteå plockar fram det där lilla extra ikväll och visar vad man har i verktygslådan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *