Efter Luleå-Skellefteå

Skellefteå visade upp vilket starkt gäng man är och behöll serieledningen.

Det var en chansfattig match trots att den inte saknade underhållningsvärde. Skotten efter den första perioden var 4-4 och Skellefteå gick till paus med en 0-1 ledning.

Luleå startade häftigt och spelade desperat med ett högt tempo inledningsvis men efter 0-1 målet så kopplade Skellefteå greppet och därifrån hade inte Luleå så mycket att säga till om.

Matchen stängs skickligt av Skellefteå i tredje perioden och man ser tydligt att när mästarna bestämt sig för att stänga butiken så blir det så. Luleå tog sig inte in i zonen i slutet och kunde inte etablera något spel för en reducering.

Markus Svensson håller nollan mot Luleå igen och norrbottningarna har ännu inte gjort mål på Skellefteå eller Markus Svensson den här säsongen.

Jag är övertygad om att Skellefteå fortfarande går på halvfart och vi kommer fortsatt att få se ett Skellefteå som är bäst när det gäller.