När SHL försöker vara ”The cool dad”

Efter matchen mot Örebro igår fanns det en liten detalj som lämnade mig förundrad. När halva matchen hade gått så meddelade matchspeakern att något nytt för i år var att det är domaren som pratar i mikrofonen för att säga vem som blir utvisad och för vad. Det kunde låta ungefär så här:

”- Nummer 27 i Örebro, cross checking.”

Problemet med detta var att man för det första knappt hörde vad domaren viskade i mikrofonen, till skillnad från när speakern talar och man hör klart och tydligt. För det andra så är jag fullständigt övertygad om att hälften av publiken inte har någon aning om vem nummer 27 i Örebro är. Vem bryr sig om det är domaren eller speakern som meddelar vem som blir utvisad? Tillför inget mervärde över huvud taget till matchen.

Är det här något man försökt vara lite cool och kopiera från NHL där domaren förklarar i mikrofonen vid videogransningar för mål eller inte mål? Stort missförstånd och misstag isåfall.

DET är något som tillför mervärde till en match, publiken och alla spelare får direkt veta varför eller varför inte det blev mål efter videogranskning.

Här finner ni en youtube-länk till hur detta går till borta i nordamerika. Tragiskt nog så vet jag inte hur man bäddar in ett youtube-klipp på bloggsidan men ska försöka lösa det. Klicka på det rödmarkerade för att komma till klippet.

Det här är givetvis något SHL måste åtgärda genast innan det blir för pinsamt. Hallen blev stundtals knäpptyst för att man skulle höra domaren viska fram ett nummer och ett domslut.

Gör om gör rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *